Beribu ‘TELUR’ Pelik Muncul Tepi Pantai. Apa Ditemui Saintis Ini M3ngejutk4n Ramai.

Bebola ais yang pelik telah kelihatan di Teluk Finland, berdekatan barat daya Rusia. Ianya telah berjaya dirakamkan di video, menampakkan bebola ais yang besar di dalam air.

Seorang pakar ekologi, Ilya Leukhin menjelaskan bahawa tumpahan minyak di laut telah menyebabkan fen0mena pelik itu berlaku. Namun begitu, bukan dia sahaja yang telah muncul dengan penjelasan terhadap perkara itu.

Seperti yang anda boleh lihat, pelik bukan kemunculan bebola ais yang mempunyai diameter sebanyak 7 inci ini?

Yuri Shahov, yang telah merakam dan berkongsi video ini dalam laman media sosial mengatakan, ianya seolah-olah ada orang yang melontarkan bebola salji ke dalam teluk itu.

Ada juga yang mempercayai bahawa ianya terbentuk oleh salji yang dibawa arus ombak atau bebola itu merupakan batu yang diselaputi ais.

Setakat ini, tiada lagi penjelasan tepat untuk fen0mena yang berlaku ini.

Pada tahun 2014, ratusan bebola salji sebesar saiz bola pantai telah terdampar di persisiran Lake Michigan. Bebola yang sebesar 75 paun itu terjadi apabila beberapa ketul ais memecahkan ais yang menyelaputi air di tasik itu.

Lihat video di bawah:

Sumber : DailyMail Via Era Baru

Terima kasih kerana membaca. Jika anda suka dengan kisah ini. Sila berikan sokongan dengan KONGSI bersama rakan anda supaya kami dapat terus berusaha menyediakan kandungan berkualiti buat tatapan komuniti semua.

Add Comment