LELAKI YANG BERPANGKAT TINGGI PUKUL PENJAGA PARKING. AKHIRNYA PUNCA SEBENAR DIDEDAHKAN

Baru baru ini tular di media sosial menunjukkan satu rakaman CCTV dimana seorang lelaki telah menyerang penjaga tempat letak kereta. Jelas kelihatan bahawa lelaki tersebut bertindak ganas. Netizen telah menyelongkar siapakah lelaki tersebut dan dia adalah salah seorang ahli korporat di salah sebuah syarikat terkemuka dalam Malaysia. Lelaki tersebut juga mempunyai pangkat Dato.

Di bawah adalah ulasan dari pihak Polis berkenaan kes tersebut setelah aduan dibuat.

Bertengkar kerana RM3

KUALA LUMPUR: Polis mengesahkan video memaparkan seorang lelaki memarahi penjaga tempat letak kereta di sebuah hotel di ibu negara yang viral di media sosial baru-baru ini berlaku pada 18 September lalu.

Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Ruslan Khalid, berkata mengikut laporan pengadu, suspek mula berbuat demikian selepas penjaga tempat letak kereta itu enggan menaikkan palang keluar hotel itu selepas mendapati suspek tidak membayar tiket berjumlah RM3.

“Kita terima laporan dari pengadu yang juga penjaga tempat letak kereta itu pada 19 September lalu, mangsa tidak mengalami kecederaan serius, cuma cedera ringan di bahagian lengan.

“Suspek sudah dikenal pasti dan siasatan masih dijalankan sebelum ia dirujuk kepada pihak pendakwa raya,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Kes itu disiasat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan ringan kepada mangsa.

Oleh Faris Fuad . faris.fuad@nstp.com.my

sebelumnya

Berlaku tidak puas hati lelaki ini terhadap pekerja parking ini, di pejabat parking sebuah hotel 5 bintang

Sebuah video tular aksi tidak puas hati seorang lelaki yang bertindak menyerang pekerja di sebuah pejabat tempat letak kereta yang dipercayai berlaku di sebuah hotel 5 bintang di Kuala Lumpur. Melalui video tersebut berlaku pertengkaran mulut antara mereka, dan lelaki itu bertindak membaling “walkie talkie”. Tidak puas dengan itu dia bertindak masuk kedalam pejabat dan cuba memukul pekerja tersebut.

Diharapkan pelaku tersebut dihadap ke muka pengadilan kerana kekerasan tidak dapat menyelesaikan apa2 masalah.

This incident happended on 18-9-2018 at a car park office in a 5 star hotel in Kuala Lumpur. The poor staff had to undergo this treatment from this guy just because he thinks he is a big shot vvips, or something like that. I am sure a police report must have been made but no action has been taken till todate. Please viral this so this mad culprit is brought to justice. Pls find cctv and pic.

Parkir kereta guna aplikasi

ParkAide (M) Sdn Bhd (ParkAide) dengan kerjasama Secure Parking Corporation Sdn Bhd (Secure) memperkenalkan kaedah baru parkir kenderaan menggunakan aplikasi telefon pintar tanpa menggunakan tiket.

Ketua Pegawai Teknologi ParkAide, Jason Soong berkata, inisiatif baru ini benar-benar akan menukar cara pengguna meletakkan kereta dan mengakses perkhidmatan letak kereta.

“ParkAide bukan hanya satu aplikasi telefon pintar tetapi ia satu penyelesaian isu letak kereta mesra alam yang menggunakan kemudahan dan fungsi serba boleh telefon pintar untuk mengubah dan meningkatkan pengalaman meletak kereta bagi setiap pemandu kenderaan,” katanya.

Aplikasi ParkAide merangkumi ciri fungsi penempahan ruang letak kereta dengan telefon pintar ke fungsi SOS dalam kes kecemasan.

Ia bukan saja dibangunkan untuk meningkatkan kemudahan pemandu, malah membuat keputusan keperluan pengendali tempat letak kereta dalam industri yang semakin sengit.

“Pengendali tempat letak kereta juga tidak perlu menanggung perbelanjaan modal tambahan untuk menyalurkan ParkAide dalam operasi mereka yang sedia ada,” kata Soong.

Sebagai pengendali, mereka juga dapat mengesan jumlah ruang yang tinggal dan transaksi yang dibuat pada masa sebenar dengan ParkAide.

Add Comment