Amal ‘Yaasin 7 Mubin’ masa ditmpa ujian. Ibu muda kongsi kelebihannya Hasilnya, Alhamdulillah

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Saat kali pertama aku mendengar daripada ayahku tentang #Yassin #7 Mubin ini ketika keluarga kami ditimpa ujian besar dari Allah SWT. Waktu tu adik kami Muhammad Afiq mengalami kemala ngan teruk yang hampir mera gut nya wa.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Yasin 7 Mubin dibaca untuk mendapatkan semula berharga yang telah dicu ri atau hilang. Barang dalam hal ini perlulah barang yang berharga seperti anak, kenderaan, barang kemas dan sebagainya. Tidak boleh dibaca bagi barang kurang berharga ataupun barang yang boleh luput seperti buah durian atau yang sejenis dengannya.

Ayat mubin ni ada pada ayat 12,17,24,47,60,69,& 77

Setiap kali berhenti di ayat #Mubin ini kami memohon doa agar adik kami dapat kembali sembuh. Membaca dengan penuh kese dihan seperti terasa akan kehila ngan sewaktu tu dan hanya mampu menunggu sebuah keajaiban yang berlaku.

Dari ayat MUBIN pertama sampai la yang ketujuh. Setiap kali berhenti di ayat mubin ini, kami akan berdoa dan meminta pada Allah SWT untuk kesembuhan adik kami waktu itu.

Alhamdulillah hampir 3 tahun perkara itu berlalu. Kini adikku semakin pulih. Setelah melalui pelbagai fasa dari majar ope ration sebanyak 4kali dan ko ma sebanyak 2kali. Kesembuhan yang tidak terjangka dan doktor sendiri terkejut dengan perkembangan positif adik.

Sejak itu..

Sesiapa yang ditim pa ujian atau dugaan luar biasa aku selalu berpesan pada mereka agar mengamalkan 7mubin ini. Mintalah pada NYA kerana segalanya yang berlaku dari NYA teruslah meminta In Syaa Allah Dia akan menjawab segalanya.

Semoga perkongsian ini bermanfaat dan sama-sama menjadi amalan.

Tonton Perkongsian DUKE tentang doa hajat sewaktu membaca surah yaasin…

Sumber : viralkami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *