“Apalah nasib aku lepas ni..” – Suami panik lepas terseterika baju isteri sampai berIubang

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Dalam kehidupan berumah tangga mestilah kena saling bantu-membantu, barulah hubu ngan suami isteri sentiasa bahagia dan harmoni. Namun, lain pula jadinya buat seorang suami ini apabila diminta isterinya menggosokkan baju untuk dipakai ke majlis perkahwinan, tetapi kejadian lain pula yang jadi terhadap baju itu.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Niat hati mahu jadi suami mithali

Menerusi perkongsian di Fa ce bo ok yang kini sedang tu lar, lelaki yang dikenali sebagai Hafiz Sidek, secara tidak sengaja telah menyebabkan baju isterinya itu berlubang kerana seterika yang digunakan terlalu pannas.

Malah, lebih malang lagi, seterika yang digunakan sejak daripada zaman bujangnya juga rosak selepas dia mengg0sok baju isterinya itu.

“WIFE MINTAK TOLONG GOSOKKAN BAJU NAK PERGI WEDDING, KAU RASE APA NASIB AKU LEPAS JADI MACAM NI?

MANA HALA TUJU KEHIDUPAN AKU? MACAM MANA MASA DEPAN AKU? LEPAS JADI KEJADIAN INI SETERIKA TERUS ROSAK, PANDAI DIA TAK MENGAKU SALAH…”

Isteri ha mil membulatkan mata

Hampir 20 minit berdiam, kerana kuathir dengan reaksi isteri setelah mendapat tahu jubah yang mahu dipakai untuk menghadiri undangan perkahwinan sudah berIubang.

Seperti dapat dijangka, Hafiz berkata, selepas melihat baju yang mahu dipakai sudah k0yak, si isteri lantas terdiam dengan mata yang bulat dan menye ramkan.

Menurut Hafiz, isterinya yang kini sedang ha mil anak ketiga sebenarnya sudah merajuk selepas bajunya rosak, dan hampir tidak mahu pergi ke majlis tersebut.

Selesai dengan memujuk isteri

Tetapi, selepas dipujuk akan dibawa pergi bercuti, terus mood isterinya kembali baik dan teruja, siap memilih sendiri lokasi pusat peranginan. Begitu rupanya cara nak pujuk isteri ya…

Sumber : Hafiz Sidek & mStar Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *