Sambil hantar makanan sambil rembat kasut, Abang GrabFood kantoi MENCRl depan rumah

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Hidup zaman sekarang ini memang senang, apa sahaja yang kita inginkan kini hanya berada di hujung jari sahaja termasuklah pelbagai jenis perkhidmatan.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Namun, dalam kemudahan yang sedang kita alami sekarang, sudah pasti akan ada juga keburukkan dan risi ko yang terpaksa kita hadapi.

Baru-baru tu lar di so si al media mengenai satu rakaman kamera litar tertutup yang memaparkan, seorang penghantar makanan GrabFood telah mencu ri kasut pelanggan setelah membuat penghantaran.

Menerusi video yang dikongsikan oleh pengguna bernama Desnis Teo, difahamkan kejadian yang berlaku di Singa pura itu telah memaparkan seorang lelaki membuat penghantaran makanan ke rumah pelanggan.

Namun, jika dapat diperhatikan di dalam rakaman tersebut, pada saat ke 3o, penghantar makanan tersebut telah mengambil sepasang kasut dan memasukkannya ke dalam bekas makanan GrabFood.

Difahamkan kini pihak GrabFood Singa pura sudah pun mengambil tindakan berikutan kes kecu rian yang melibatkan pekerja mereka, diharapkan pekerja GrabFood yang lain mampu menjalankan tugas dengan lebih jujur dan telus.

Sumber : Desnis Teo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *