“Maaflah Dah 19 Tahun Takdok Tangan” –Terharu Melihat Keikhlasan Wanita Ini

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

“Betul la orang kata cinta tak perlu yang sempurna tapi biar kita yang buat ia jadi sempurna” antara reaksi netizen bila melihat pasa ngan sweet ini meraikan hari ulang tahun teman lelaki.

Join Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Apa yang membuatkan netizen terharu adalah si teman lelaki tidak seperti jejaka diluar sana. Kekvurangan diri tidak memiliki sebelah tangan bukan masalah utama bagi Nuha Adenan untuk menjadi peneman lelaki ini.

Nuha adalah bukti gadis yang menunjukkan bahawa wanita yang tak mengejar kesempurnaan fizikal pada seseorang jejaka masih wujud lagi pada masa kini.

Mungkin ramai yang mempertikaikan pilihannya bersama lelaki ini, jadi ini respon dia.

“I’m so happy to see someone like him smile , i know life macam kehidupan awak is not easy . You’ve faced so many obstacles :’) since childhood until now. You’re well worth to be happy my dear don’t ask me, why i choose him. I don’t know either.”

Mereka berdua merupakan penuntut di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Dungun, Terengganu yang kini sedang struggle untuk peperiksaan akhir semester.

“Guys doakan lah kami tengah final exam sekarang  dia ambik course investment and i am from office management . We’re both in business management faculty at uitm dungun. Semoga kitorang dapat dekan sem ni and dia ada semangat untuk belajar. Amiin.”

Lebih daripada 13,000 netizen yang retweets menzahirkan rasa sebak dan terharu bahkan ada yang tersentuh melihat pasangan ini.

Susah nak dapat perempuan macam awak ni – Netizen

Kalau orang lain selalu dok gasak ‘me3nyalak’ kat media so si al tapi satu apa pun tak dak. Tapi Nuha ni admin salute tak malu pun tayang boyfriend dia. 

p/s: Semoga Kisah mereka menjadi inspirasi kepada semua. 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: LobakMerah

Add Comment