Ayah dijemput Ilahi dalam Masjid ketika bibir sedang berzikir

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Ramai terkwjut saat mendapat berita ini. Setiap manusia yang hidup pasti akan merasai m4 ti, cuma apa yang membezakan kita adalah amalan serta bagaimana, dimana dan bila pengakhiran hidup kita di dunia yang fana ini.. Mening gaI dunia di masjid!

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Kerapkali akhir-akhir ini berlaku kema tian yang sangat dicembu rui atau disebut Khusnul Khotimah di mana, baru-baru ini media telah melaporkan tentang seorang anggota polis lelaki  telah menghembuskan nafas terakhirnya ketika berada di dalam sebuah masjid. Arw wah telah mening gaIdunia di Masjid Al-Wajdi Bukit Selambau, di Sungai Petani.

Menurut anaknya, arw wah bapanya, Fadzil Ahmad, 60, ketika itu baru sahaja selesai menunaikan solat Maghrib dan mengadu sa kiit dada, sebelum tiba-tiba ar wah reb4h semasa sedang berzikir.

“AYAH BERITAHU ADIK YANG DIA SA KlT DADA BALIK SAMBIL MEMEGANG DADANYA KETIKA IMAM MEMBACAKAN ZIKIR DAN ARW WAH TIBA-TIBA REBBAH TIDAK LAMA KEMUDIAN…”

Sedih dan sayu atas pemergian bapanya yang tercinta, anak perempuan arw wah, Siti Nuraida, memaklumkan ketika hayat bapanya masih ada, bapanya merupakan  seorang yang sangat mengutamakan solat berjemaah di masjid serta sangat rajin untuk mengerjakan solat sunat tahajud.

Arw wah bapanya turut amat  disenangi oleh rakan-rakannya, malah pada tahun ini arw wah telah diberikan peluang untuk melaungkan azan di sepanjang bulan Ramadan.

“ARW WAH JUGA ANTARA YANG BERTANGGUNGJAWAB MELAUNGKAN AZAN DI SURAU KUATERS IPD SEPANJANG RAMADAN LALU…”

Masya Allah, inilah salah satu pemergian yang cukup indah di sisi Maha Penciptanya, meskipun amat berat dan sedih  untuk menerima kehilangannya diharapkan seluruh anggota keluarga ar w4h dapat terus cekal dan tabah.

Sumber : Harian Metro & Penangkini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *