Muhammad Sajat Bakal Kena Gam Kerana Pakai Tudung Di Kelantan

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Hadir ke pesta jualan popular Mood Republik di Kelantan dengan berpakaian seperti wanita lengkap bertudung, usahawan kosmetik Muhammad Sajat sekali lagi mencetvskan kontr0 versi. Sebelum ini, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 34, mengaku tidak bersalah atas tudv han memiliki 19 produk kecantikan tidak berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di Mah kamah Majistret Johor Bahru, hari ini.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Muhammad Sajjad atau turut dikenali sebagai Nur Sajat didakwa melakukan perbuatan itu di kedai yang menjalankan perniagaannya di Bandar Baru Uda, Johor Bahru, tahun lalu. Status jan tina beliau masih diragui dengan muncul bukti kad pengenalan memaparkan nama penuh beliau sebagai Muhammad Sajjad

Rata-rata netizen mengeccam penampilan Muhammad Sajat itu seakan mempermainkan agama dan langsung tidak menghormati bulan Ramadhan. Malah, perkara ini turut mendapat perhatian Pemuda Parti Amanah Negara (Amanah) Kelantan.

Amanah mahu kerajaan negeri mengeluarkan saman ke atas Sajat. Mereka juga mendesak PAS supaya menghalang Sajat datang ke Kelantan lagi. Tindakan itu harus dibuat kerana apa yang dilakukan oleh Sajat jelas bertentangan dengan dasar kerajaan negeri yang mengamalkan corak pentadbiran Islam.

Menurutnya, sebelum ini kerajaan negeri Kelantan begitu lantang menolak budaya s0ng sang LG. BT tetapi  dalam isu Sajat tiada sebarang tindakan tegas diambil. Jadi saya mahu kerajaan Pas Kelantan mengeluarkan samman ke atas Nur Sajat dan ‘gam’ usahawan kosmetik itu dari masuk ke negeri ini.

Sebelum ini saya lihat Kerajaan Pas Kelantan cukup Iantang menolak LG. BT , namun bila melihat isu Muhammad Sajat tiada sebarang tindakan diambil. Seolah-olah tiada apa yang berlaku. Mereka bimbang jika dibiarkan, akan menggalakkan golongan ini bebas memakai pakaian wanita, dengan alasan, selebriti Sajat dibenarkan pakai begitu. Mungkin tindakan ini wajar diambil bagi membendung golongan LG. BT ini. Apa pula  komen anda mengenai isu ini? Sumber : BEAUTIFULNARA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *