PENANGAN SI JAN DA TERDESAK, SUAMI CE RAIKAN WANITA HAa MIL “DARI SAAT MENGAN DUNG SAMPAI AKU ‘HI LANG’ ANAK”

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

BELUM pun reda kisah hangat seorang pendakwah bebas yang mence r4aikan isterinya ketika sedang haa mil, timbul pula kisah hampir sama menimpa seorang wanita. Menurut perkongsian yang kini tular di media so si al, seorang wanita mendakwa dice raikan suami gara-gara seorang wanita lain berstatus jan da. Menurut wanita yang bernama Mira itu, rumah tangganya bersama bekas suami bermasalah sejak sebulan lalu disebabkan jan da tersebut.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

“Minta maaf ye, mana yang bersuami tu harap jaga suami masing-masing dengan molek jangan sampai kena ambil dengan jan da ni. “Dah sebulan lebih rumah tangga aku kucar-kacir disebabkan betina ni, akhirnya tak ada kesudahan, aku dice raikan oleh laki aku,” luahnya di laman so si al miliknya pada Sabtu.

Tanpa mengulas lanjut bila dan berapa lama masalah itu berlaku, Mira yang dipercayai berkahwin pada Oktober 2017 berkata, keadaan tersebut berlanjutan sejak dia masih ha mil sehingga kehila ngan anaknya.

Namun, sepanjang tempoh itu dia berusaha untuk mempertahankan rumah tangganya tetapi gagal sejak jan da itu berkenalan dengan suaminya selama lebih sebulan.

“Dari aku mengan dung sampai aku ‘kehila ngan’ anak aku disebabkan dua orang ni, aku cuba nak pertahankan rumah tangga aku selagi boleh tapi Allah tak izinkan,” katanya tetapi tidak menjelaskan bilakah dia dice raikan oleh suaminya dan punca kehila ngan anaknya.

Dah sebulan lebih rumah tangga aku kucar-kacir disebabkan betina ni, akhirnya tak ada kesudahan, aku dice raikan oleh laki aku sebabkan betina ni. Perkongsian wanita itu turut disertakan dengan beberapa paparan skrin menunjukkan perbualan menerusi aplikasi Whats app, didakwa berlaku semasa suaminya tidur.

“Malam tadi aku tengah tidur dengan laki aku, kau boleh call dan Whats App laki aku. Bila aku yang angkat, kau boleh tanya mana laki aku, betina jenis apa kau ni? “Jan da jenis terdesak. Kenal baru sebulan lebih, kononnya nak cari yang lebih baik,” ujarnya.

Menurut Mira, dia begitu kesal dengan lelakinya yang lebih memilih untuk bersama dengan jan da yang baru dikenali. “Hari ni hari kau orang buat aku macam ni. Allah tak pernah tidur. “Bumi ni bulat, sampai masa akan terkena dekat diri kau orang, jangan sampai terhantuk baru nak bersujud,” kata Mira sambil menambah dia tidak merestui perhubu ngan tersebut kerana ia menyebabkan hidupnya mende rita.

Menerusi perkongsian di halaman Fa ce bo ok ‘Ibu Tung gal Mencari Jodoh’, rata-rata netizen kesal dengan tindakan bekas suami dan si jan da yang menjalin hubu ngan terlarang itu.

“Sebabkan perempuan macam ni, habis jan da dikatakan perangai peram p4as. Tapi tak boleh nak salahkan perempuan tu juga. Yang laki dia tu layan buat apa. Kalau salah satu tak melayan benda ni tak kan jadi,” kata seorang netizen.

“Isteri dah cukup segala-galanya. Gi lakan janda sampai buat isteri jadi jan da. Untuk apa erk? Semoga Allah permudahkan segala urusan kamu sahabat,” ujar netizen lain. Terdahulu, rumah tangga yang melanda Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan Muhamad Mokhtar Rozaidi mencetuskan kontroversi selepas mence raikan isterinya yang sedang ha mil tujuh bulan.

Menerusi posting di Instagram, PU Abu mengakui kesilapan dan menyesali perbuatannya kerana mence raikan bekas isteri selain bersikap tidak adil. Dia yang kini berada di Makkah (dah balik pun) turut berjanji untuk menyelesaikan masalah yang berlaku termasuk proses selanjutnya susulan pence raian itu. Sumber Mstar via awatsyekih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *