‘Mengalir Air Mata Tengok Isteri Mene ran, Ketap Gigi, Digun ting’ – Lelaki Ini Insaf Setelah Melihat Isterinya Bersaa lin

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Pernah masuk labour room ketika isteri anda nak bersa lin? Bagi yang pernah masuk, sudah pasti suara jeri tan, rau ngan atau yang sewaktu dengannya masih melekat di minda. Alangkah kasihan mendengar jeri tan kesa kitan ibu-ibu mela hirkan anak, membuatkan suami insaf dan kasihan dengan keadaan isteri.

Join Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Oleh itu, janganlah mema rahi, meneng king atau menga sari isteri/ibu. Sesungguhnya pengor banan mereka tidak ternilai. Tanpa mereka, kita mungkin tidak dilahirkan ke dunia ini. Semoga perkongsian dari Izyan Nasir ini memberi manfaat kepada semua.

DULU Ahmad dila hirkan secara czer. Jadi perasaan sedih itu tak berapa sampai. Alhamdulillah kali ini bersa lin secara normal. Fuh! Dia punya sayang pada bini bertambah kaw-kaw!

Mana tak sayang, kita tengok sendiri isteri mene ran, mengetap gigi bukan sekali, tetapi berkali-kali. Mengalir air mata sambil mulut tak berhenti-henti bismillah selawat semua. Datang pula doktor gun ting tu (buka laluan). Prapp!! Bini kita kot orang gun ting?! Sedih wey!

Satu saja nak pesan, nak jadi bapa orang nanti masuklah labour room (Dewan Bersalin), temankan isteri dan bagi semangat pada isteri. Bukannya masuk labour room sebab nak eksyen dan berbangga konon jadi suami yang bera ni. Tengok sendiri bagaimana keadaan isteri pada ketika itu.

Nanti bila berga duh dengan isteri atau ibu sendiri, bolehlah fikirkan balik apakah berbaloi berga duh dengan mereka jika hendak dibandingkan dengan pengor banan isteri/ibu yang mengandungkan anaknya selama sembilan bulan, buat pemeriksaan di klinik/hospital dua tiga kali sebulan, melayan contraction 6-7 jam dan separuh maa ti nak mela hirkan awak dan zuriat awak.

Okay, sekian dari suami yang baru insaf semalam. Harap insaf lamalah sikit, tara nak dapat lain nanti. Hahaha! donebeletiaq.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Izyan Nasir / The Reporter

Add Comment