Wahai Suami Cara Redakan Emosi Isteri Yang Penat Marah-marah Dan Menje rit Pada Anak Dengan Meme luknya

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Ada sebab kenapa isteri tak boleh kawal emosinya menjerit apatah lagi marah-marah pada anak-anaknya. Bukannya dia tak sayang anak. Cuma isteri itu PENAT. Penat emosi nak layan kerenah anak, penat juga nak melayan perasaan yang susah suami nak faham. Saranan Ustaz Ebit Lew ini ada benarnya.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Suami janganlah asyik nak mengadu semua hal yang tak kena itu salah isteri. Tiada yang salah dan betul, cumanya masing-masing kenalah saling memahami.

Memahami Hati Isteri Yang Selalu Marah Dan Menjerit Pada Anak-anak
Seorang suami minta nasihat mengenai isterinya. Isterinya asyik marah anak-anak. Anak saya 3 orang ustaz. Isteri asyik mara dan jerit pada anak-anak. Terasa kasihan pada anak-anak. Terasa tiada hari anak-anak tak kena marah.

Kadang-kadang saya tengok isteri saya sayang yang kecil jer. Kakak sulung asyik kena marah jer. Semua salah kakak besar. Saya ta kut anak jadi trau ma. Dia kalau menjerit atau marah saya rasa nak lari rumah. Kalau saya cuba pertahankan anak saya. Dengan saya-saya kena marah..

Abang nak tahu tak Allah sayang abang. Bila saya dengar ketua keluarga ingin bertanya soalan begini tandanya dia seorang yang baik dan bertanggungjawab. Abang nak bantu dan selesaikan.

Sebenarnya selalu wanita tanya masalah suka cu bit dan marah anak-anak. Bila saya dengar saya terus tanya ada bincang dengan suami.. itu antara punca utama.

Abang nak tahu tak sebenarnya bukanlah kita nak salahkan sesiapa. Selalunya wanita yang selalu marah-marah anak dan tak boleh kawal emosinya kerana dia daha gakan perhatian dan cinta suaminya. Dia rindukan suaminya. Dia ingin suaminya bersamanya. Isteri kita wanita yang Allah jadikan sensitif. Jiwa mereka lembut. Mereka daha gakan kasih sayang dan rasa kebersa maan dalam membuat segala urusan rumahtangga.

Wanita ini bila kita dah dapat hati dia. Semuanya akan jadi superb. Juta-juta kali lebih layanan dan kasih sayangnya kepada suami dan anak-anak. Bila dah terlu ka dan sa kit semuanya berubah…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *