Makan Bawang Putih Setiap Malam Cukup Luar Biasa

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Sepanjang berhari raya ini (musim raya), pasti telah bermacam-macam juadah dinikmati. Namun jika mengalami sistem penghadaman tidak berfungsi dengan baik, ini pastinya akan menyebabkan toksin akan terkumpul di dalam tubuh dan sekali gus memberi kesan yang tidak sihat untuk tubuh. Oleh itu ada baiknya anda amalkan petua ini setiap malam sebelum tidur.

Join Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Caranya cukup mudah dengan menggunakan bahan utamanya iaitu bawang putih. Dikatakan bawang putih merupakan salah satu makanan sihat yang perlu anda amalkan sebagai rutin harian. Bawang putih kaya dengan vitamin, mineral, enzim yang diperlukan oleh tubuh badan serta mempunyai banyak manfaat dari sudut kesihatan.

Bawang putih juga dapat membersihkan tubuh badan anda dari toksin atau ra cun dan membantu anda menyelesaikan beberapa jenis penya kit.

Berikut adalah cara-cara mengolah bawang putih untuk mengeluarkan toksin dalam tubuh dan sekali gus melancarkan sistem penghadaman.

Cara Penyediaan :

1. Potong beberapa hirisan bawang putih.

2. Kemudian tambah satu sudu air.

3. Masukkan perahan air lemon dan minum.

Info Tambahan

Ulangi prosedur ini setiap malam sebelum tidur dan pastikan minum banyak air setiap hari untuk menyingkirkan toksin-toksin dari tubuh.

Sumber

Add Comment