Cara Murah Ibu Boleh Buat Rawatan Facial Di Rumah Untuk Cantik!

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Penjagaan wajah yang rapi dan teratur adalah kunci kepada memiliki kulit wajah yang licin dan bersinar. Umumnya, wanita akan mendapatkan khidmat di spa kecantikan untuk merawat wajah agar kekal cantik dan sihat.

Join Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Namun semua itu, memerlukan kos yang mahal bahkan ‘memaksa’ ibu-ibu memperuntukkan masa berjam-jam di sana untuk mendapatkan khdimat yang terbaik. Menyedari keadaan itu,  pastinya akan membantutkan keinginan ibu-ibu yang sibuk terutamanya jika mempunyai anak kecil ketika ini.

Pun begitu, tahukah ibu-ibu sebenarnya ada satu cara yang mana anda tetap boleh membuat perawatan wajah di rumah dengan sendiri! Bahkan hebatnya, dengan mengamalkan cara ini kesannya sama sahaja seperti di spa kecantikan, malah kosnya jauh lebih murah.

Dan ianya telah lama diamalkan oleh wanita cantik ini, iaitu Puan Che Mira Kimora. Jom perhalusi teknik dan bahan-bahan yang digunakan olehnya sebagai rejim penjagaan wajahnya untuk kekal berseri-seri.

KHASIAT HALIA & CUKA PADA WAJAH

Amalkan cara yang paling mudah ini untuk kulit nampak bersinar, bersih dan berseri-seri. Kulit muka flawless dan menghilangkan flek-flek hitam pada wajah.

Rahsia saya dan cara-cara untuk menjaga kulit sentiasa nampak flawless dan awet muda.

Korang boleh tengok bideo ni.. cara-cara yang betul untuk dapatkan kulit cerah bersinarseperti berlian.

Posted by Che Mira Kimora on 24hb Februari 2018

Bahan-bahan:

1 cawan cuka2 ketul halia (bersih dikupas)Sediakan 1 bekas kaca1 mangkuk kecil ais cube

Gosok kepingan halia yang sudah diperap dengan air cuka selama 10minit secara perlahan-lahan di permukaan kulit. Selepas itu bilas dengan air dan ambil ais cube, gosok di seluruh bahagian muka.

EKSTRA INFO : Halia dan cuka yang telah diperap simpan di dalam peti ais supaya tahan lama. Tahan sehingga 3 minggu!

Manfaat cuka :1. Mengecutkan jerawat2. Anti aging3. Mengurangkan bintik2 penuaan4. Menghilangkan racun dari wajah anda

Kulit muka yang bersih mulus tanpa sedikit pun flek hitam timbul. Jeragat pun seram nak membiak. Paling penting menaikkan seri wajah.

Bahan-bahanHaliaCukaRendam halia dengan air cuka, selepas itu perap semalaman biar halia sebati dengan air cuka. Boleh tahan sampai sebulan tau… jimatt sangat kan.

Posted by Che Mira Kimora on 24hb Februari 2018

Semua amalan ini saya memang amalkan setiap minggu 2-3 kali seminggu. Senang dan ringkas untuk saya yang mempunyai anak ramai. Nak pergi spa memang tak sempat. Konsisten amalkan akan dapat kesan yang sangat- sangat mulus.

sumber :Che Mira Kimora

Add Comment