Pengacara TV Turki ‘MENANGIS’ Lihat Anak Syria Hanya Baca Al-Quran Ganti Ubat Bius Sewaktu Dib3dah.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Pengacara tv Turki menangis melihat seorang anak kecil di Syria yang dib3dah tanpa mengunakan ubat bius kerana tiada bekalan ubat ketika itu. Kanak-kanak ini hanya membaca ayat suci dr Al-Quran bagi menghilangkan rasa s@kit yang dialami ketika itu.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Ayuh infaq melalui Green Project Malaysia melalui no akaun 86 0308882 2 (CIMB Islamic Bank) atas nama PERTUBUHAN KEBAJIKAN GREEN PROJECT MALAYSIA atau whatsapp kami di www.wasap.my/601110064141 untuk maklumat lanjut.

Sumber: sepatuputih

D3rita kanak-kanak Syria sehingga terpaksa makan habuk roti.

PEND3RITAAN yang dilalui masyarakat Syria akibat p3rang sememangnya cukup memeritkan apatah lagi kanak-kanak yang menjadi m@ngsa.

Bayangkan segelintir daripada mereka bukan saja kehilangan tempat tinggal yang dib0m pengg@nas tapi mereka juga hidup dalam serba kekurangan dan daif.

Dalam satu perkongsian video di Instagram @malaysia4syria memaparkan kesusahan yang dialami dua orang kanak-kanak berusia 10 tahun dari Hajar Al Aswad, Damascus cukup menyentuh perasaan.

Bayangkan kanak-kanak tersebut mengutip sesuatu dan memasukkannya ke dalam mulut.

Kanak-kanak itu yang ditemu bual seseorang menerusi video tersebut memberitahu mereka mengutip habuk roti untuk dijamah.

“Ada orang buang roti di sini, kami kutip banyak dan ada banyak lagi di atas jalan,” kata salah seorang kanak-kanak tersebut.

Kanak-kanak berkenaan tidak mempunyai pilihan terpaksa mengutip habuk roti di sebalik batu dan pasir.

Mal@ngnya, kanak-kanak itu memberitahu mereka tidak menerima bantuan makanan.

“Jika kami terima bantuan, kami tidak akan kutip habuk roti ini,” katanya.

Sumber: Astro Awani

Add Comment