Perubahan Baru Adik Che Ta, RUBY Dipuji Orang Ramai, Penampilan Lebih Manis & Sopan.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Siapa tak kenal dengan pelakon Rozita Che Wan dan Ayu Raudah. Adik beradik ini memang sering mendapat perhatian ramai kerana kecantikan mereka yang semulajadi. Namun siapa sangka sebenarnya mereka juga mempunyai adik beradik lain yang jelita iaitu Ruby Che Wan.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

segala sedia maklum, Ruby merupakan isteri kepada pelawak terkenal, Lan Pet Pet. Baru-baru ini tersebar fotonya yang kini dilihat telah berhijab labuh selepas pulang dari Mekah. Ramai juga memuji penampilan baru isteri Lan Pet Pet ini yang lebih sopan. Memang cantik betul!

Isteri kepada pelawak popular Lan Pet Pet, merupakan adik kepada pelakon cantik, Rozita Che Wan. Dia bukanlah seorang yang terkenal seperti kakak dan adiknya Ayu Raudhah, namun wajahnya saling tak tumpah jelita seperti Che Ta dan Ayu. Sangat cantik persis anak dara.

Lan Pet Pet pernah mengaku dia jarang berkongsi kisah keluarganya kerana mengikut nasihat ibunya yang mengatakan tidak perlu terlalu expose kisah peribadi dan disebabkan itu kisah keluarganya jarang diceritakan di ruangan akhbar, namun baru-baru ini isterinya yang cantik sering terlihat di entri milik kakak iparnya.

Jarang sebenarnya kita dapat melihat aksi Che Ta bersama adik beradiknya yang lain. Memang tidak dapat dinafikan, mereka semua dianugerahkan wajah yang cantik dan manis sekali malah kesemuanya ramping-ramping belaka.

Lan Pet Pet pernah mengaku dia jarang berkongsi kisah keluarganya kerana mengikut nasihat ibunya yang mengatakan tidak perlu terlalu expose kisah peribadi.

Sebab itu kisah keluarganya jarang diceritakan di ruangan akhbar.

Lan berkata, dia akur dengan nasihat ibunya supaya tidak menceritakan perihal rumah tangga kepada media dan orang ramai kerana cara itu membolehkan pihak-pihak yang membenci mereka boleh melakukan perkara-perkara mistik.

“Maaf saya tak boleh nak bagi tahu kisah rumah tangga saya. Saya ingat pesan emak saya jangan sibuk nak cerita kisah suami-isteri. Takut nanti ada orang dengki, dia orang boleh buat macam-macam,” kata Lan.

Lan Pet Pet tidak mahu manusia sesat dalam ketawa, “Ini pesanan saya, sesiapa yang masih ada emak, tolonglah jaga emak. Doa emak itu sempurna…”

Menamatkan zaman bujang bersama adik Rozita Che Wan, Ruby pada tahun 2008, pasangan ini dikurniakan 3 orang cahaya mata. Selepas itu, perjalanan seni Lan agak perlahan kerana tumpuannya dan isteri lebih kepada bidang perniagaan.

Sumber : OHBULAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *