SELEPAS PANAS ISU TUKAR AGAMA, ASMIRANDAH TERUJA KETIKA BERTEMU JUSTIN BIEBER DI GEREJA

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Selepas bernikah dengan Jonas Rivanno, bintang Indonesia jelita Asmirandah seolah-olah menghilang dari dunia hiburan. Dirinya banyak menghabiskan masa dengan acara keagamaan.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Bukan hanya di Indonesia, hingga keluar negeri Asmirandah kerap mengunjungi gereja. Ketika dirinya menjadi jemaah di sebuah gereja di Amerika Syarikat, Asmirandah begitu sangat teruja.

Bertemu Justin Bieber

Manakan tidaknya, dirinya ternyata berada satu gereja dengan Justin Bieber. Hal itu dikongsikan oleh Asmirandah di Instagram Storynya, Jumaat (23/3/2018).

Dalam muat naik itu, nampaknya Justin Biebir berada di depan pentas. Walaupun agak jauh, Asmirandah gembira dapat melihat Justin Biebir secara langsung dengan jarak yang cukup dekat.

“Ternyata satu gereja sama #justinbieber,” tulisnya sebagai kapsyen gambar dengan emoji tertawa.

Asmirandah nampaknya bahagia menjadi isteri kepada Jonas Rivanno. Tak lagi muncul di TV, namun dia aktif di media sosial.

Tukar Agama

Asmirandah memilih tukar agama kerana mengikuti agama yang dianuti suaminya Jonas yang beragama Kristian.  Bekas kekasih Dude Harlino ini awalnya memeluk agama Islam namun selepas menikah, Asmirandah memilih mengikuti agama Jonas Rivano.

Adakah Asmirandah tak akan kembali lagi ke pentas hiburan yang telah membesarkan namanya?

Sumber IG Asmirandah

5 ARTIS POPULAR INDONESIA PILIH JADI MURTAD DEMI CINTA

Selepas kematian pelakon veteran popular Yana Zein, ramai yang keliru dengan isu tukar agama di Indonesia. Namun ini bukan perkara biasa di negara jiran malah ramai artis terkenal di Indonesia rela pindah agama demi cinta. Mereka pada awalnya memeluk agama Islam memilih murtad demi mengikut agama suaminya. Hingga tahun 2017 kini, tak kurang dari 6 artis cantik Indonesia pindah agama demi cinta.

Antara artis pindah agama paling mengejutkan dunia hiburan adalah Bunga Zainal. Difahamkan dia menjadi isteri kedua kepada seorang pengarah tersohor di Indoensia. Bunga Zaenal pindah agama dari Islam ke agama Hindu karena mengikuti agama suaminya.

1. Asmirandah

Artis wanita jelita, Asmirandah memilih tukar agama kerana mengikuti agama yang dianuti suaminya Jonas yang beragama Kristian.  Bekas kekasih Dude Harlino ini awalnya memeluk agama Islam namun selepas menikah, Asmirandah memilih mengikuti agama Jonas Rivano.

2. Nafa Urbach

Nafa Urbach juga membuat kejutan dengan keputusannya kembali memeluk agama Kristian. Ini kerana sebelum memutuskan menjadi mualaf atau masuk agama Islam, Nafa Urbach diketahui beragama Kristian.

Setelah putus hubungan dengan bekas kekasihnya Primus Yustisio, Nafa melilih Zack Lee yang kini menjadi suaminya. Nafa Urbach membuat keputusan tukar agama dan mengikut agama suaminya yang beragama Kristian.

3. Pinkan Mambo

Penyanyi Pinkan Mambo juga tukar agama setelah bernikah dengan jejaka dari Amerika dan berpindha ke sana. Bapa kepada Pinkan Mambo, Youke Mambo langsung tidak mempersoalkan anaknya untuk menukar agama.
Bintang filem Ayat-Ayat Cinta, Rianti Rhiannon Cartwright yang lebih mesra dipanggil Rianti tukar agama secara senyap dari Islam ke Kristian sebelum bernikah dengan suaminya ketika ini.

4. Rianti Cartwright

Wanita cantik yang memegang watak Aisha, isteri Fahri dalam filem Ayat-Ayat Cinta itu dikatakan melangsungkan acara pernikahan di Gereja Old St. Patrick, New York, Amerika Syarikat pada 17 September 2010. Namun,  hingga sekarang Rianti masih belum memaklumkan status agama terbarunya itu.

5. Bunga Zainal

Bunga Zainal dipercayai tukar agama dari Islam ke Hindu. Dia merupakan isteri kedua Pengarah Sukhdev Singh yang beragama Hindu. Ibu Zaenal berkata anaknya pergi dan bernikah diam-diam tanpa restu darinya.
Sumber – Hangat.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *