Awalnya cuma dikira Batu biasa, tapi saat dibawa pulang langsung KAYA RAYA

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Awalnya cuma dikira Batu biasa, tapi saat dibawa pulang langsung KAYA RAYA , ternyata ini adalah .. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Join Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Sedikit info mengenai batu: Batu adalah pepejal yang terdiri daripada sekumpulan mineral yang berlainan. Batu-batu pada umumnya tidak seragam atau terdiri daripada struktur yang tepat yang boleh digambarkan oleh formula ilmiah. Para saintis biasanya mengklasifikasikan batu dengan cara mereka dibuat atau dibentuk. Terdapat tiga jenis batu utama: Metamorf, Igneous, dan Sedimen. Batu sentiasa berubah dalam apa yang disebut siklus batu. Ia mengambil masa berjuta-juta tahun untuk batu berubah.

Batu telah digunakan oleh umat manusia sepanjang sejarah. Galian dan logam dalam batu telah menjadi penting bagi peradaban manusia. Tiga kumpulan utama batuan ditakrifkan sebagai: igneous, sedimentary, dan metamorphic. Kajian ilmiah batu disebut petrologi, yang merupakan komponen penting dalam geologi. Penggunaan batuan mempunyai kesan yang besar terhadap pembangunan budaya dan teknologi manusia. Batu telah digunakan oleh manusia dan hominid lain sekurang-kurangnya 2.5 juta tahun.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Awalnya cuma dikira Batu biasa, tapi saat dibawa pulang langsung KAYA RAYA , ternyata ini adalah .. Saksikan
Sila tonton video:

Add Comment