Sudah sampai kelajuan 299km/jam masih tidak dapat kejar kereta di depan

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Sangat laju!! Sudah sampai kelajuan 299km/jam masih tidak dapat kejar kereta di depan.. Netizen: “Apa jenis kereta di depan tu.. sangat luar biasa..” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk lihat betapa cepatnya kereta di depan.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Bawa laju bukan sahaja memandu melebihi had kelajuan yang dipaparkan, tetapi termasuk memandu terlalu cepat untuk keadaan jalan raya, atau sebarang pelanggaran yang berkaitan dengan kelajuan lain yang dikenakan (perlumbaan, kelajuan lebih besar daripada munasabah, dan melebihi had laju khas). Mempercepatkan atau bawa laju adalah haram. Tiada jalan di sekelilingnya. Jika anda mempercepat anda mungkin ditangkap oleh polis tempatan, sheriff, rondaan jalan raya, atau juga radar foto. Tiket laju boleh menelan beberapa ratus ringgit, kerja yang tidak dijangka jika anda pergi ke mahkamah lalu lintas, dan kos insurans auto anda dapat meningkat.

Satu lagi bahaya bawa laju ialah aspek alam sekitar. Batasan kelajuan mungkin ditetapkan dalam usaha untuk mengurangkan kesan alam sekitar trafik jalan (bunyi kenderaan, getaran, pelepasan), untuk mengurangkan kegunaan bahan api dan untuk memenuhi kehendak komuniti setempat. Memandu kenderaan pada 65 mph menggunakan lebih kurang 15% lebih banyak bahan api daripada memandu kenderaan yang sama pada 55 mph. Lebih banyak bahan bakar yang digunakan bermakna lebih banyak CO2 dibebaskan ke atmosfera.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Sangat laju!! Sudah sampai kelajuan 299km/jam masih tidak dapat kejar kereta di depan.. Saksikan

Sila tonton video:

sumber dharian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *