MAJIKAN BAYAR RM180 SETIAP 1KG BERAT BADAN DITURUNKAN

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Rasanya kalau banyak syarikat buat program seperti ini, mesti ramai yang nekad untuk kuruskan badan. Sebuah syarikat di Guilin, China memperkenalkan program pengurusan badan selama 3 bulan untuk kakitangan mereka. Apa yang menarik ialah setiap kilogram yang berjaya diturunkan akan menerima bayaran sebanyak RM180.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Video sekadar hiasan

Rata-rata pekerja teruja untuk melibatkan diri dalam cabaran menguruskan badan itu. Menurut salah seorang pekerja dikenali sebagai Meng, dia telah menetapkan penurunan sebanyak 15 kilogram dalam masa 90 hari bermula 11 September lalu.

Sejak program itu dijalankan, Meng telah berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 5kg. Itu bermakna dia telah berjaya memperoleh ganjaran sebanyak RM900.

“Saya teruja untuk turunkan berat badan dengan lebih banyak lagi. Saya turut rasa lebih bertenaga daripada sebelum ini.”

Ganjaran hanya diberikan kepada mereka yang berjaya sahaja, namun jika gagal melunaskan cabaran tersebut mereka akan dikenakan denda.

Turun 25Kg Dalam 4 Bulan, Gadis Manis Ini Kongsi Tips Kurus

Mempunyai badan kurus merupakan idaman semua orang tetapi tak tahu di mana mahu bermula. Kini semakin ramai yang mengamalkan makan secara sihat dan tak kurang juga berkongsi tips bagaimana untuk turunkan berat badan secara semulajadi yang mereka lakukan bak kata pepatah, sharing is caring.

Seorang gadis cantik manis, Asyiqin Khairi atau mesra dipanggil Ekin berkongsi cara bagaimana dia mampu hilang sebanyak 25 kilogram (kg) dalam masa empat bulan di laman sosial Instagram dan Twitter.

Menurutnya, dia mengamalkan minum air masak sebanyak 4-5 liter dan berpantang minum air manis. Selain itu, dia juga tak makan makanan bergoreng, roti, nasi mahupun makanan segera.

Dia hanya makan buah, sayur, kacang, telur dan yogurt kosong rendah lemak serta mengamalkan sedikit senaman sekurang-kurangnya sejam sehari.

Selepas dia berjaya menurunkan berat 10kg, Ekin mula mengambil nasi ketika makan tetapi hanyalah segenggam nasi.

Di samping itu, Ekin juga berpesan bahawa disiplin haruslah dijaga jika mahu berat badan turun secara konsisten.

Mungkin anda boleh cuba tips diberikan oleh Ekin jika mahu menurunkan berat badan secara semulajadi. Apa yang penting

Sumber Vitdaily

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *