Ubat gigi sudah habis guna? Tidak perlu buang ada kegunaan lain. Banyak orang tidak tahu ubat gigi boleh buat benda ini

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Dalam setiap hari lepas bangun dari tidur apa perkara pertama yang akan kami buat? Buka mata, pergi tandas.. lepas tu? Pasti anda akan guna ubat gigi dan gosok gigi, betul tak? Ubat gigi ialah benda yang kita harus gunakan setiap hari, supaya gigi kami sentiasa sihat dan tidak berbau busuk.

Join Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Kalau ubat gigi sudah habis, apa yang anda akan buat terhadap ubat gigi tu? Terus buang? Jangan!! Banyak orang tidak tahu sebenarnya ubat gigi ada banyak kegunaan dia kalau sudah habis guna.

Cuba lihat apa kegunaan yang diperkenalkan dalam video nie. Kalau ubat gigi sudah habis guna, boleh potong bahagian ekor ubat gigi tu, dan cuci bersih pedalaman ubat gigi tu hingga bersih. Ni sebabnya ubat gigi nie sebenarnya boleh jadi bekas untuk simpan gel. Ya awak tidak dengar salah, boleh simpan gel!!

Kalau awak ada beli gel yang baru dengan pek ekonomi, awak tidak dapat cari bekas yang sesuai, boleh cuba guna ubat gigi yang telah habis guna. Lepas gunting bahagian ekor ubat gigi dan cuci pedalaman ubat gigi sehingga bersih, lepas tu tuang terus gel yang baru beli tu ke dalam perut ubat gigi tu. Lepas tu satu cara yang ditunjukkan dalam video nie untuk seal ekor ubat gigi tu.

Cara nie memang berguna. Mohon share dan jangan lupa tekan like ya

Sila tonton video:

Add Comment