Sedap Jer Dato Walaupun Autotune Tapi Sedap La, Netizen Puji Suara Aliff Syukri Nyanyi Lagu Nasyid Lepas Kena Cabar

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

” Benda baik xda sapa nak kecam dato.. semoga dipermudahkan” Begitulah antara komen netizen berkenaan video terbaru yang dimuatnaik oleh Datuk Aliff Syukri.

Join Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Terbaru Aliff Syukri telah memuatnaik video beliau mendapat tunjuk ajar dari Hafiz Hamidun, sejurus kemudian dilihat beliau menyanyikan sebuah lagu nasyid dipercayai lagu baru beliau yang ditulis oleh Hafiz Hamidun sendiri. Tidak dapat dipastikan ke’seriusan’ Aliff Syukri membawa lagu dalam versi full recording. Ini kerana pada asalnya netizen percaya beliau berbuat demikian semata-mata menyahut cabaran PU Amin supaya dia menyanyikan lagu nasyid sebelum ini.

Namun melihat pada komen netizen juga, rata-rata memuji suara beliau yang kedengaran agak merdu. ” Boleh tahan..” komen seorang pengikut beliau di Instagram. Malah ramai yang memuji beliau yang mengatakan sekiranya benda baik yang ditunjukkan beliau maka orang pasti suka dan memuji. Begitulah juga sebaliknya.

Jadi seharusnya Datuk Aliff Syukri mengambil iktibar, pilihan terletak di tangan beliau sendiri. Mahu berbuat sesuatu yang elok kemudiannya dipuji atau berbuat sesuatu tidak elok dan bersedia menerima kecaman.

Disini boleh dilihat sesungguhnya netizen bukanlah sengaja mahu mengecam atas setiap perkara yang beliau lakukan. Jika yang baik contohnya menyanyikan lagu nasyid sebegini, boleh dikatakan semua pengikut beliau memberi reaksi positif. Kan bagus tu..

Lagipun setiap yang baik kita kerjakan dan menjadi ikutan terutama anak muda, besar ganjarannya di sisi Allah swt. Tidak rugi Aliff Syukri fokus kepada benda-benda baik seperti ini, Insyaallah selamat dunia akhirat.

Sementara video tersebut telah dimuatnaik sejak malam tadi telah mendapat 470 ribu view sehingga setakat ini. Entri tersebut turut disertai kapsyen seperti di bawah;

” mcm mana sedap tak?? doakan yg baik2..rabu ni reles di youtube sy beserta muzik vedio ….. komposer dan guru vokal @hafizhamidun harap berikan suport bukan mengecam sy berusaha bawa lagu ni dgn baik.. tag kawan korang yg suka nasyid.. 

kalau korang nak tngok mana proses nak buat lagu nasyid ni…. blh buka youtube sy …blh tngok youtube Tv Terlajak Laris sy dah psoting yaaa..tpi nak tngok kena subscribes ye dulu baru boleh tngok.. sbb vedio tu lebih 10mnit di ig seminit jeerr soo korang boleh belajar cara masa yg betul..”

Jom kita lihat video penuh di hujung artikel di bawah.

Jom baca apa komen netizen di bawah

” Post isteri dato’ baru2 ini, tegaskan mengatakan suaminya seorang yang baik.. Yea dato seorang y baik. Berkat doa isteri y solehah… Perkahwinan sy masih baru, tp sy suka bagaimana sifat toleransi, menerima pasgn seadanya tanpa mengaibkan pasangan di khalayak juga mempertahankan pasangan itu satu tindakan y baik. Saya ada baca satu kisah nabi, di mana bapanya pergi ke rumah isterinya, isterinya mengeluh perihal suaminya lalu bapanya berkata pada isterinya khabarkan pada suamimu tukarkan tangga rumahmu maksudnya menceraikan isteri kerana telah membuka aib suami. Insha allah apa y baik y ditunjukan akan menjadi iktibar kpd psgn y lain… Semoga drahmati allah amin..”

” Seriously cakap datok nyanyi mcm ni lg sedap…. Tenang jer mokcik dengar..”

” Dgr sikit lirik pon dah sedp.. Tksabar nk dgr yg full..Dato nyanyi lagu ape pon msti unik.. Setiap lagu dato nyanyi buat kite org seronok.. Goodluck dato.. Hope dato akan sentiase bersmgt dan sihat sejahtera…”

” Semoga Sentiasa Istiqomah Dlm Mencari Redha Allah.. Allah Syg Dato Allah Beri Rezeki Yg Melimpah Keluarga Bahagia.. Sedangkn Kat Luar Sana Berjuta Yg Serba Kekurangan.. Jangan Sia2Kan Kasih Syg Allah.. Klu Boleh Jauhpn Diri Dari org2 Yg Melanggar Larangan Allah. Ramai Lagi Org Baik2 kat Dunia Nie..”

” Nie lagi best… alhamdulilah datO dgn cara macam niela datO x akan d kecam, InsyaAllah… gOod luck datO… frOm Sabah..”

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Lubok Viral

Sumber: IG Aliff Syukri

Add Comment