Mulai sekarang jangan buang air beras ! Di jamin menyesal seumur hidup setelah tau ini.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Mulai sekarang jangan buang air beras ! Di jamin menyesal seumur hidup setelah tau ini. Agak menarik bunyi nya namun ini lah yang perlu kita ketahui apa kah penyebab nya hal ini sangat lah penting untuk kita. Anda berasa ter tanya tanya dengan cerita yang menarik ini mari lihat dengan lebih lanjut lagi. Oleh itu , ingin kan info lebih lanjut sila lihat video yang telah ter sedia berada di bawah ini. Sebelum itu jikalau terdapat sesuatu maklumat gunakan lah dan manfaat kan la dalam kehidupan anda. Apa tunggu lagi selamat menonton !!

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Setiap hari kita akan melakukan perkara ini walau di mana jua kita berada dan apa pun keadaan nya kita pasti akan berasa tidak selesa. Hal ini ada lah perasaan LAPAR yang mem buak dalam diri kita untuk mendorong kita membuat sesuatu agar dapat me menuhi segala kehendak agar kita berasa selesa. Oleh itu, bagi menangani masalah ini kita akan masak sesuatu yang boleh memberi kan kita tenaga. Misal nya, kita akan memasak nasi terlebih dahulu sebelum memasak lauk nya untuk memberi kan lebih banyak yang di perlukan.

Namun, tahukah anda sebelum kita memasak sesuatu aspek yang paling penting adalah kebersihan. Oleh itu, kita hendak lah membasuh makanan yang di masak demi mengelak kan perkara yang akan memudarat kan kesihatan kita. Contohnya, dengan membasuh beras sebelum hendak dimasak. Jelaslah, bahawa kita sewajar nya perlu menitik beratkan kebersihan.

Sila tonton video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *