Kalau bertemu haiwan ini cepat lari dan minta tolong! Jangan sampai kena gigit

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Kalau bertemu haiwan ini cepat lari dan minta tolong!! Jangan sampai kena gigit.. Netizen: “iiiiii takuuut….” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Kekuatan rahang kura-kura alligator – sementara tiada apa-apa untuk bersin pada – agak teruk. Kura-kura alligator biasa boleh menjejaskan sehingga 656.81 newtons (N) kekerasan, walaupun gigitan biasa mencatatkan purata 209N. Sepupu mereka seperti buaya biasanya menggunakan 158N. Anda, sebaliknya, boleh memohon 1300N antara molar kedua.

Namun, kuasa bukanlah segala-galanya, dan tidak ada jenis kura-kura alligator yang boleh menjejaskan sesuatu dengan kekuatan penghancuran rahang besar kura-kura alligator. Tetapi paruh tajam mereka direka dengan baik untuk ricih liga utama. Pucuk kura-kura alligator yang merapatkan kura-kura alligator mampu menghancurkan jari-jari dan (seperti video terbukti membuktikan) menghilangkan nanas.

Selain itu, Ikan buntal, yang juga disebut swellfish atau blowfish, adalah mana-mana sekumpulan anggota kira-kira 90 spesies ikan keluarga Tetraodontidae, yang terkenal kerana keupayaan mereka apabila terganggu untuk mengepam diri mereka dengan sangat banyak udara dan air sehingga mereka menjadi bersifat globular. Mereka juga merupakan salah satu ikan yang sangat bahaya kepada manusia. Bagaimana bahaya tu? Jom mari kita tonton video di bawah untuk info lebih lanjut. Kalau bertemu haiwan ini cepat lari dan minta tolong!! Jangan sampai kena gigit.. Saksikan
Sila tonton video:

sumber dharian

Add Comment