Kecerdasan Boleh Dilihat Dari Bentuk Kuku Seseorang Bagaimana bentuk kukumu Lihat jawapa nnya..

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Kecerdasan Boleh Dilihat Dari Bentuk Kuku Seseorang!! Bagaimana bentuk kukumu? Lihat jawapannya.. Netizen: “aku bentuk kukunya bulat tapi aku nggak suka bertengkar aku sukanya hidupnya damai sama sipapun..” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Sedikit info mengenai kuku: Kuku adalah sampul seperti tanduk yang meliputi tip jari dan jari kaki di kebanyakan primata dan beberapa mamalia lain. Kuku serupa dengan cakar pada haiwan lain. Kuku dan kuku diperbuat daripada protein pelindung yang sukar dipanggil alpha-keratin. Protein ini juga terdapat dalam kuku dan tanduk haiwan yang berbeza. Kuku terdiri daripada plat kuku, matriks kuku dan katil kuku di bawahnya, dan alur-alur yang mengelilinginya.

Kuku jari yang sihat mempunyai fungsi untuk melindungi phalanx distal, hujung jari, dan tisu lembut di sekeliling dari kecederaan. Ia juga berfungsi untuk meningkatkan pergerakan sempit halus dari angka distal menerusi tekanan balas yang dikenakan pada pulpa jari. Kuku kemudian bertindak sebagai daya balas apabila hujung jari menyentuh objek, dengan itu meningkatkan sensitiviti hujung jari, walaupun kuku itu sendiri tidak mempunyai ujung saraf.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Kecerdasan Boleh Dilihat Dari Bentuk Kuku Seseorang!! Bagaimana bentuk kukumu? Lihat jawapannya.. Saksikan
Sila tonton video:


sumber dharian

Add Comment