Lelaki diremehkan kerana makan di tepi jalan, dikira pekerja bawahan.. Tapi siapa sangka..

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Lelaki diremehkan kerana makan di tepi jalan, dikira pekerja bawahan.. Tapi siapa sangka.. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui jalan cerita yang lebih lanjut dan lengkap.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Saya fikir ia adalah satu anggapan yang tidak adil bahawa setiap orang yang bekerja dalam “pekerjaan kemahiran rendah” secara automatik malas. Pendidikan tidak selalunya percuma dan selalunya tidak mudah terjangkau. Sesetengah orang bekerja dalam pekerjaan ini ketika masih dalam pendidikan untuk membantu membayar bil mereka dan sesetengah orang mungkin tidak mampu untuk belajar (atau sekurang-kurangnya mempelajari apa yang mereka inginkan) di tempat pertama.

Anda tahu, tidak semua orang dilahirkan dengan cukup wang untuk mendapatkan semua pendidikan yang mereka mahukan. Saya bernasib baik bahawa universiti bebas di sini supaya saya dapat memilih jalan pendidikan ini tetapi tidak semua orang mempunyai peluang itu. Di mana saya hidup, kita sering mempunyai situasi yang orang-orang dengan ibu bapa yang tidak menerima pendidikan universiti tidak akan cuba masuk ke universiti sendiri. Oleh itu, kalau boleh jangan pandang rendah kepada orang yang kerja dengan skill rendah.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Lelaki diremehkan kerana makan di tepi jalan, dikira pekerja bawahan.. Tapi siapa sangka.. Saksikan
Sila tonton video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *