Video Dapat Dirakamkan, Lihat Apa Yang Mereka Jumpa Saat Naik Perahu Melintas Kat Tepi Jer

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Itulah tanda kebesarran sang pencipta didunia ini. Bukan hanya manusia yg hidup didunia milik-NYA.” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, lihat apa yang telah mereka jumpa.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Sedikit info mengenai perahu: Perahu adalah bot dari pelbagai jenis dan saiz. Kapal biasanya dibezakan daripada bot berdasarkan saiz, bentuk, dan kargo atau kapasiti penumpang yang lebih besar.

Perahu kecil biasanya ditemui di perairan pedalaman seperti sungai dan tasik, atau di kawasan pantai yang dilindungi. Walau bagaimanapun, sesetengah bot, seperti whaleboat, bertujuan untuk digunakan dalam persekitaran luar pesisir.

Dalam istilah angkatan laut moden, bot adalah kapal yang cukup kecil untuk dibawa ke kapal. Takrifan anomali wujud, kerana angkasa pukal 1000 kaki (300 m) panjang di Great Lakes dikenali sebagai oreboats.

Perahu bervariasi mengikut kaedah perkadaran dan pembinaan kerana tujuannya, bahan yang ada, atau tradisi tempatan. Canoes telah digunakan sejak zaman prasejarah dan terus digunakan di seluruh dunia untuk pengangkutan, memancing, dan sukan.

Bot-bot memancing berbeza-beza dalam gaya sebahagiannya untuk dipadankan dengan keadaan tempatan.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video penuh di bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *