Pemuda ini terperanjat apabila menemui benda mengerikan pada akar sebatang pokok besar yang tumbang

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Pemuda ini terperanjat apabila menemui benda mengerikan pada akar sebatang pokok besar yang tumbang. Perhatikan.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Peliknya, kenapa akar pada sebatang pokok besar tu ada benda cam ni? Pemuda ini terperanjat apabila menemui benda mengerikan pada akar sebatang pokok besar yang tumbang.Perhatikan. Anda boleh scroll ke bawah untuk video terus.

Pokoknya adalah tumbuhan yagn dapat tumbuh dengan tinggi, dengan batang dan cabang yang diperbuat daripada kayu. Pokok boleh hidup selama bertahun-tahun. Pokok tertua yang pernah ditemui adalah kira-kira 5,000 tahun. Empat bahagian utama pokok adalah akar, batang, cabang, dan daun.

Akar pokok biasanya di bawah tanah. Tapi juga ada kes di mana akar pokok bakau yang sering di bawah air. Pokok tunggal mempunyai banyak akar. Akar membawa makanan dan air dari tanah melalui batang dan cabang ke daun pokok. Mereka juga boleh bernafas di udara. Kadang-kadang, akar adalah khusus kepada akar udara, yang juga dapat memberikan sokongan, seperti halnya dengan pohon banyan. Batang itu adalah bahagian utama pokok itu. Batangnya ditutup dengan kulit yang melindunginya daripada kerosakan. Cabang tumbuh dari batang. Mereka tersebar supaya daun boleh mendapatkan lebih banyak cahaya matahari.

Daun pokok adalah hijau pada kebanyakan masa, tetapi mereka boleh datang dalam pelbagai warna, bentuk dan saiz. Daun mengambil cahaya matahari dan menggunakan air dan makanan dari akar untuk membuat pokok tumbuh, dan untuk menghasilkan semula.

Tapi kejadian yang pelik telah ditemukan oleh pemuda dalam video di bawah. Pemuda ini terperanjat apabila menemui benda mengerikan pada akar sebatang pokok besar yang tumbang.Perhatikan.

Sila tonton video:

https://youtu.be/6pxos2puhqw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *