Berjaya Masuk Sekolah Terbaik Dunia Di UK Abang Timoh Jadi Perhatian Netizen.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Jangan panggil Timoh, kalau panggil Timoh, panggil Fatimah semula. Siapa kenal dengan ayat ini? Gadis cilik, Fatimah sememangnya antara yang sering mendapat perhatian apabila fasih berbahasa Kelantan walaupun menetap di UK. Bermula hanya dengan video suka-suka, kini keluarga itu dikenali seluruh rakyat Malaysia.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Terbaru, abang kepada Fatimah berjaya menjadi pelajar sekolah terkenal dunia, King Edward’s School, Birmingham. Bukan calang-calang orang tau dapat belajar dekat sini.

Berjaya masuk ke King Edward’s.

Hari yang paling dinanti-nantikan akhirnya tiba. Saya secara rasmi berjaya menjadi pelajar lelaki di King Edward! Saya sangat merendah diri dan teruja dengan perkara ini! Terima kasih Allah kerana makbulkan impian saya! Terima kasih Mak, Ayah dan seluruh keluarga kerana berada di sisi saya di hari bersejarah ini. Saya harap saya boleh buat korang terus bangga dengan saya.

Terima kasih @nextofficial kerana berpakaian saya pada Upacara Kemasukan saya! Saya suka baju dan kasut ini. Malah Ketua Chef juga setuju kalau pakaian ini membuatkan saya lebih menonjol. #sharewithnext #ootd #lotd

Antara sekolah terbaik dunia.

Buat pengetahuan semua, Sekolah King Edward didirikan oleh King Edward VI pada tahun 1552 dan merupakan salah satu sekolah lelaki paling berjaya di negara ini. Sehingga tahun 1936 sekolah ini berada di New Street, Birmingham tetapi kemudiannya berpindah ke tapak lain yang kini 50 ekar lebih luas di Edgbaston. Kalau diikutkan sekolah ini lebih sudah melebihi 500 tahun.

Merupakan antara sekolah terbaik kerana prestasi akademik sekolah menempatkannya di antara yang terbaik di negara ini, 68% mendapat straight A’s di GCSE pada 2015 dan 18 kanak-kanak lelaki ke Oxford dan Cambridge. Sekolah King Edward berpindah ke IB Diploma pada tahun 2010, menggantikan A-level sepenuhnya. Diploma IB 2015 mencecahkan rekod sekolah apabila berjaya menghasilkan tiga markah tertinggi iaitu 45-skor yang hanya dicapai di 160 buah sekolah di seluruh dunia. Sekolah ini juga mempunyai kehidupan kokurikulum yang sangat menarik kerana mempunyai pelbagai aktiviti seperti sukan, muzik, drama dan banyak lagi.

Semoga berjaya Mukhtar.

Video :

Sumber: IG TheFamily UK / Ohbulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Mamakusyg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *