[VIDEO] 2 Ekor Burung Unta BERGADUH Dihadapan Seekor Gajah Besar. Apa Yang Gajah Ini Lakukan Memang LUAR BIASA !!!

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Seekor gajah besar yang secara tidak sengaja melalui satu kawasan di taman negara tanzania telah dikejutkan dengan adegan pergaduhan antara dua ekor burung unta. Gajah itu mula menarik perhatian perakam apabila gajah itu mula melakukan sesuatu…

Join Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

[VIDEO] 2 Ekor Burung Unta BERGADUH Dihadapan Seekor Gajah Besar. Apa Yang Gajah Ini Lakukan Memang LUAR BIASA !!! | Selalunya gajah antara haiwan yang akan menyebabkan ketegangan, pergeseran dan pergaduhan diantara haiwan. Tetapi apa yang gajah ini lakukan bertentangan dengan apa yang kita selalu fikirkan apabila dia bertindak sebagai pendamai semasa pergaduhan antara dua ekor burung unta.

Dalam video clip itu, seekor gajah di Taman Negara Tarangire, Tanzania, bertindak meleraikan pergaduhan di antara dua burung unta yang sedang naik angin.

2 ekor burung unta besar itu telah dirakamkan sedang bergaduh dengan saling menendang antara satu sama lain dalam pertarungan yang berlaku April tahun lepas.

Burung unta yang bergaduh terkejut apabila seekor gajah jantan yang besar mula mendekati mereka untuk mengetahui apa yang sebenarnya menyebabkan pergaduhan itu.

Haiwan yang besar dan gagah itu mula mendekati 2 ekor burung unta itu perlahan-lahan dan menghendap mereka beberapa ketika. Kemudian gajah itu mula meleraikan pergaduhan 2 ekor burung unta tersebut dengan menghambat mereka. Tulah nak bergaduh sangat. kan dah kena dengan abang long.

Lihat video disini:-

Sumber:- DailyMail

Add Comment