Kecewa Cintanya Pernah Ditolak, Lelaki Ini Berubah Jadi Kurus Dan Buat Ex-nya Menyesal Serta-merta

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Jatuh cinta dan menyukai seseorang memang mudah. Namun apabila cinta ditolak oleh orang yang kita minati memang agak perit untuk dihadapi.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Tetapi inilah yang terjadi pada Mos Sataporn apabila cintanya ditolak oleh seorang gadis lalu dia bernekad untuk menguruskan badan agar menjadi inspirasi kepada semua.

Dia tidak mengambil ejekan itu sebagai sesuatu yang serius, tetapi selepas cintanya ditolak dia merasakan perlu membuat transformasi terhadap keadaan fizikalnya.

Walaupun agak sukar, Mo mula menggantikan makanan yang tinggi kalori dengan makanan yang lebih sihat. Dia juga turut pergi ke gym untuk membesarkan ototnya.

Dalam masa sebulan, berat badan Mo turun sebanyak 5 kilogram. Dia meluangkan masa untuk bersenam sewaktu pagi dan meneruskan diet harian pemakanan daripada sarapan pagi sehingga makan malam untuk memastikan transformasi itu benar-benar berlaku. Dan hari ni, selepas setahun mengamalkan gaya hidup yang sihat, dia berjaya menurunkan berat badan sebanyak 75 kilogram.

Dengan badan yang kurus dan tinggi, makin ramai gadis-gadis mula terpikat dengannya. Kata Mos, “Jika anda mahu diet, perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah untuk melawan diri anda. Jika orang lain boleh melakukannya, mengapa tidak?”.

Actions speak louder than words. Kalau sekadar azam ingin kuruskan badan tetapi tidak diikuti dengan usaha yang gigih pun tak boleh juga kan?

Sumber: rantarainfo via makinheboh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *