Amalan Zikir Untuk Awet Muda Dan Cantik Berseri

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Kita boleh amalkan kesemua cara-cara di bawah ataupun boleh amalkan 1 cara sahaja, asalkan kita istiqamah mengamalkannya.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Cara 1:

Dilakukan selepas solat Isyak

  • ambil air segelas
  • baca al-Fatihah sekali
  • Ayatul Qursi sekali
  • Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali.
  • Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga.

Surah al-waqiah ayat 35 -38

Cara 2:

Zikir di bawah dibaca untuk kita sentiasa kelihatan berseri, awet muda luaran dan dalaman, amalkan membaca zikir dengan cara seperti berikut :

Baca ” Ya Badiyah ” 1 x

Baca ” Ya Nur ” 1x

Baca ” Ya Hadi ” 1 x

Baca ” Ya Allah ” 3x

Baca zikir di atas dan tiup ke tapak tangan, kemudian sapu ke muka kita. Lakukan setiap hari.

Cara 3:

Amalkan membaca ayat2 seperti berikut ;

Baca ayat ke 35, 36, 37 dan 38 dari surah al-Waqiah pada tiap selepas solat subuh.

Selepas baya ayat2 ini, hembuskan pada air dan kemudian minum air tersebut.

Kaedah ini diamalkan supaya kelihatan cantik, muda dan bertenaga luar dan dalam.

Semoga bermanfaat. Sila Like & Share!

Sumber: detikperjuangan

.

Ajar Adik Mengucap Di Pangkuan

“SAYA sempat memangku dan mengajar adik mengucap sebelum mereka dibawa ke Hospital Selayang namun disahkan meninggal dunia,” kata abang kepada Nurul Fhadzilah, 26, yang maut dalam kemalangan di Jalan Sungai Tua-Hulu Yam, Batang Kali, malam tadi.

Mohd Ali Nasir, 31, berkata dia menerima panggilan daripada rakan mengenai kejadian menimpa adik dan kakaknya itu malam tadi sebelum bergegas ke lokasi dari rumahnya di Kampung Pasir Hulu Yam.“Ketika tiba di tempat kejadian, saudara lelaki itu telah ditanggalkan dari kereta ketika kakaknya, Nurhusna, 33, yang masih cedera dalam kereta api.

” Setelah dibawa ke hospital, adik lelaki itu meninggal dunia. Kakaknya masih dirawat di hospital kerana kecederaan di perut dan tangan, “katanya hari ini.Dalam kejadian jam 7 malam itu, Perodua Alza dipandu Nurul Fhadzilah yang juga anak ketiga daripada lima beradik terbabas selepas dikatakan mengelak motosikal sebelum terbalik di bahu jalan.

Hasil carian imej untuk Ajar adik mengucap di pangkuan

Mohd Ali berkata, adik dan kakaknya menggunakan laluan itu setiap hari untuk ke tempat kerja mereka di Damansara. “Mereka sama tempat kerja dan setiap hari berulang alik dari Damansara ke Batang Kali,” katanya.Menurutnya, jenazah adiknya selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Hulu Yam Bharu pada 2.30 petang, hari ini.

2) Jenazah Nurul Fhadzilah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Hulu Yam Bharu, hari ini. – Foto

AMRULLAH ABDUL KARIM

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Lim bHak Pai berkata, kemalangan berlaku di laluan berselekoh dan menuruni bukit di Kilometer 4 ketika mangsa dari arah Selayang ke Hulu Yam melalui laluan berselekoh dan menuruni bukit.

“Kereta mangsa terbabas dan terbalik di bahu jalan.” Kedua-dua mangsa dibawa ke Hospital Selayang dan pemandunya meninggal dunia di hospital ketika menerima rawatan, “katanya.Beliau berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan 1987

Sumber : hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *