9 Anak Jin Yang Berkeliaran, Penjelasan USTAZ AUNI MOHAMAD Ini Buat Ramai Istighfar!

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Dalam kehidupan ini, manusia sentiasa dikelilingi jin dan iblis yang berkeliaran untuk menyesatkan cucu Adam. Jumlahnya terlalu banyak selepas berkembang biak, malah mereka turut mempunyai tugas khas di tempat-tempat yang khas.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Tahukah anda, terdapat 9 jenis anak-anak jin yang menetap di beberapa tempat berdekatan kita? Penjelasan daripada penceramah bebas, Ustaz Auni Mohamad ini memang cukup menakutkan… hati-hati jangan sampai kita tergoda dengan bisikan mereka!

Terdapat 9 anak jin yang tugasnya untuk menggoda kita dengan pelbagai tipu daya. Mereka adalah Zalituun, Wathiin, A’awan, Haffaf, Murrah, Masuud, Daasim, Walahaan dan Lakhuus.

Tempat Popular bagi 9 Anak Jin – Ustaz Auni Mohamad

https://www.facebook.com/UstazAuniMohamadFansClub/videos/572476239761911/

Tugas-tugas Jin

(1) Zalituun

Suka duduk di kedai-kedai, pasar atau pasar raya untuk menghasut kita agar hilang sifat berjimat cermat. Kita akan rambang mata dan terdorong berbelanja benda-benda yang bukan keperluan.

(2) Wathiin

Tinggal di jiwa manusia yang Allah SWT sedang uji. Lazimnya dalam keadaan manusia yang runsing dibebani masalah, anak jin ni pantas menggoda supaya kita berprasangka buruk terhadap Allah. Sedangkan Allah uji sebab sayang. Jin akan berusaha memesongkan akidah kita serta menghilangkan keyakinan manusia terhadap qada’ dan qadar.

(3) A’awan

Hanya berdamping dengan raja-raja, pemimpin atau menteri supaya jangan mendekati rakyat. Jin ini akan cucuk hati supaya pemerintah tak lakukan kebajikan atau kebaikan, malah menjauhkan diri dengan orang alim atau golongan ulama agar tidak dinasihati.

(4) Haffaf

Duduk bergayut pada kaki judi, kaki botol atau kaki nombor ekor. Jin goda supaya kita bertambah sesat dan suka berlibur di pub yang menyediakan minuman keras, pusat nombor ekor, pusat judi serta pusat maksiat.

(5) Murrah

Jin yang suka pada hiburan, alunan lagu, nyanyian dan muzik. Gemar melekat pada artis-artis supaya lupakan Allah SWT. Geng Murrah juga akan melalaikan dan melaghakan manusia supaya suka berhibur. Demi obsesi pada artis yang diminati, ramai yang hilang sifat malu semata-mata taasub. Hakikatnya hati kita mungkin selalu mendengar pujuk rayu Murrah.

(6) Masuud

Duduk di bibir mulut manusia supaya kita bercakap bohong, menabur fitnah, buka aib orang lain, bercakap kesat, mengumpat dan bergosip. Jin ni juga akan cucuk supaya kita cakap benda yang tak elok.

(7) Daasim

Suka duduk di depan pintu rumah dan tunggu ahli rumah balik tanpa memberi salam. Apatah lagi kalau rumah kita jarang dialunkan dengan Al-Quran, maka rumah jadi panas, keluarga berpecah belah dan tiada kebahagiaan.

(8) Halawan

Jin ni akan masuk melalui perasan waswas supaya kita lalai. Kita rasa tak puas hati bila ambil wuduk atau solat hingga menjejaskan sifat khusyuk beribadah.

(9) Lakhuus

Jin ni berkawan karib dengan orang Madusi yang sembah api atau matahari.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! LM

Sumber : Himpunandoaharian  via limaumanis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *