Mari Berdakwah Dengan Lagu. PU Azman Ubah Suai Lagu LAGI SYANTIK Kepada Berunsur Nasihat.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Sekarang ini, lagu Lagi Syantik nyanyian Siti Badariah telah pun menjadi sebuah fenomena. Penyanyi yang berasal dari Indonesia kini telah jadi trending di media sosial setelah #LagiSyantikChallenge mendapat sambutan daripada netizen di seluruh nusantara.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Berikutan lagu tersebut menjadi tular di media sosial, pendakwah bebas, PU Azman juga tidak mahu ketinggalan untuk menyanyikan lagu tesebut dengan versi beliau sendiri. Namun berbeza dengan versi-versi yang sering ditonton di Instagram, PU Azman telah menggunakan kreativiti beliau sendiri untuk mengubah lirik tersebut supaya bentuk nasihat keagamaan.

Video yang telah dimuat naik PU Azman dalam akaun Instgaramnya telah mendapat perhatian netizen dan berjayase meraih sebanyak lebih 42,000 likes setakat ini.

Hei sygku Quran ini memang cantik Didik jiwa dan hatimu Peribadi dan akhlakmu Hei sayangku Nasihatilah diriku Jangan engkau rasa jemu Ku ingin dibimbing kamu Quran jangan lupa kalau pengen ke syurga Pengen temu Tuhan jadi insan bertaqwa Jangan gedik gedik nanti engkau dikritik Didik-didik hati hanya untuk Tuhanmu Followlah mereka : Thanks tukang gitar @_dekkzam Dan cameraman @rdzwann #Takpayahlah korang isukan Quran terbalik tu. Tumpu pada mesej nak disampaikan.

A post shared by pencetus ummah azman (@pu_azman) on May 18, 2018 at 11:58pm PDT

Lagu tersebut telah diubahsuai liriknya supaya berbentuk nasihat.

Hei sygku , Quran ini memang cantik,Didik jiwa dan hatimu, Peribadi dan akhlakmu, Hei sayangku, Nasihatilah diriku, Jangan engkau rasa jemu, Ku ingin dibimbing kamu, Quran jangan lupa kalau pengen ke syurga, Pengen temu Tuhan jadi insan bertaqwa, Jangan gedik gedik nanti engkau dikritik, Didik-didik hati hanya untuk Tuhanmu.

Berdakwah cara muzikal.

Video tersebut juga telah mendapat respond positif dari netizen dan menganggap PU Azman berdakwah secara muzikal.

Sumber : Pu Azman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *