‘Tak sampai hati tengok ayah bawa kereta lama rosak, aircond takde sedangkan kami semua naik kereta selesa’

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Ibu bapa tidak pernah mengharapkan apa-apa balasan daripada anak-anak meskipun sejak dilahirkan, segala pengorbanan ibu bapa tidak ternilai harganya. Kasih sayang dan perhatian anak-anak sebenarnya yang diperlukan, lebih-lebih lagi jika umur ibu bapa kita sudah tua. Justeru, peranan anak-anak pada ketika ini amat besar demi membahagiakan syurga mereka.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Ketika kita bergembira dengan keputusan pilihan raya yang lalu, ada sebuah keluarga yang meraikan insan teristimewa di dalam hidup mereka. Walaupun pemberian mereka dipandang kecil oleh orang lain, tetapi bagi mereka ini merupakan pemberian yang ikhlas dari jiwa yang besar buat ibu dan ayah mereka.

KERETA BARU BUAT AYAH

Kami adik beradik tak sampai hati tengok ayah bawak kereta lama. Aircond tak ada, banyak yang rosak dan tak selesa sedangkan kami semua naik kereta yang selesa.

Maka, perbincangan bermula untuk belikan ayah sebiji kereta. Perancangan demi perancangan untuk buat suprise.

Dan akhirnya, 9 mei 2018, sempena hari mengundi, dapat juga kami semua berkumpul untuk serahkan kereta untuk ibu dan ayah. Bukan kereta mewah kami dapat belikan, hanya kereta kecil ikhlas dari jiwa kami yang besar untuk ibu ayah tersayang.

Maaflah ibu dan ayah, banyak sangat kami terpaksa “menipu” untuk buat suprise  ibu dan ayah.
“Biar satu dunia membenci, kami tetap di sisi”

Ayat ayah semalam, “Ayah tengah mandi pun terasa nak nangis, tersenyum sendiri.”

Ikhlas dari kami Iwan Wan Sabariah A. Rahim Mohd Fauzi Hamin Hafiz N Noi Page Usop Ft Zaris True Malay II Hani Samsudin Muhammad Iqbal Muhammad Harist Cili Pedas

Sumber: Nor Haliza Samsudin Jrm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *