SUPRISE YANG PALING INDAH!!AYAH MENYAMAR JADI WAITER SEBAB DAH LAMA TAK JUMPA ANAK KERANA BEKERJA DI QATAR..

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Suprise Yang Paling Indah!!Ayah menyamar jadi waiter sebab dah lama tak jumpa anak kerana bekerja di Qatar..

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Bagi kebanyakan warga Filipina, menjadi Pekerja Luar Negeri Filipina (OFW) adalah janji kehidupan yang baik. Anda dapat memperoleh lebih banyak daripada apa yang boleh anda peroleh di luar negara dan sekarang anda dapat memberikan masa depan yang lebih baik untuk keluarga anda.

Kehidupan ramai OFWs (Pekerja Luar Negara Filipina) di negara lain bukanlah jenaka. Sebagai hakikatnya, mereka adalah pahlawan tanpa nama hari ini. Untuk memastikan keluarga mereka diberi makan dan berpendidikan tinggi, mereka mengorbankan kehidupan mereka sendiri dan pergi ke negara lain dan bekerja untuk keluarga.

Baru-baru ini, Mario Sayson, ayah OFW yang bekerja sebagai juruelektrik untuk sebuah syarikat pembinaan di Qatar mengejutkan anak-anaknya semasa pulang ke rumah dengan berpura-pura menjadi pelayan di restoran kegemaran.

Isteri Mario Shell Sayson berkongsi kejutan yang manis kepada anak-anak mereka.

Pada hari itu, pasangan itu meyakinkan kakitangan Gilligan’s Restaurant untuk membiarkan Mario berpura-pura menjadi sebahagian daripada kru sehingga mereka dapat mengejutkan anak-anak.

Nasib baik, pengurusan restoran mudah bersetuju dengan kejutan yang manis, malah membolehkan membawa makanan keluarga ke meja.

Oleh kerana Mario menggunakan sapu tangan besar untuk menutupi separuh wajahnya, anak-anak tidak tahu siapa dia.

Ketika ayah OFW kembali untuk membawa lebih banyak makanan ke meja,  dia menarik sapu tangan ke bawah – dan ketika ia berpaling dari meja, anak perempuannya melihat wajahnya.

Dia terkejut dan menangis melihat ayahnya. Ia adalah satu pertemuan yang penuh air mata dengan penuh kegembiraan.

Isteri Mario mengambil video ruenion manis dan ia telah menjadi viral di media sosial.

Jom lihat video penuh di bawah

Sumber : newscoviral

SIAPA YANG PARKING KERETA DI ERL SALAK TINGGI, CEK DULU TAYAR SEBELUM PERGI

Siapa yang parking kereta di ERL Salak Tinggi, cek dulu tayar sebelum pergi

Sekarang ini, pelbagai taktik yang digunakan oleh sesetengah untuk memerangkap mangsa mereka bagi mengaut keuntungan dengan cara yang mudah. Tidak pasti sama ada terdesak akibat tekanan ekonomi ataupun malas semata-mata, golongan ini dilihat tidak teragak-agak untuk memperdayakan mangsa mereka untuk tujuan peribadi.

Terbaru, seorang pengguna Facebook telah berkongsi pengalaman tayar kereta beliau yang hampir dipancitkan oleh individu yang tidak dikenali ketika meletakkan keretanya itu di parking bertingkat ERL Salak Tinggi.

Menurut Wan Al-Ter, kejadian yang berlaku pada 21 Mei 2018 itu hanya disedari oleh beliau ketika mahu memasuki keretanya pada jam 10.45 malam setelah melihat dua batang paku yang terpacak pada tayar belakang keretanya, di sebelah kanan pemandu.

Tambah Wan lagi, kebetulan petak parking disebelahnya itu kosong pada waktu itu telah memudahkan beliau menyedari dengan segera sebelum berlaku sebarang kerosakan pada tayar kenderaanya itu. Baca luahan beliau di Facebok di bawah.

Ditakdirkan, kebetulan sebelah kereta aku tiada kereta yang parking. Jadi, ternampak 2 biji paku terpacak bawah tayar depan dan belakang (sebelah kanan pemandu).

Rezeki haram juga yang hang cari dalam bulan puasa ni.

Kalau lah kena tadi, kan dah menyusahkan aku sekeluarga.

Kalau ikutkan hati, aku nak cari sampai dapat siapa yang buat ni. Paku pun aku dah ambil dengan guna tisu untuk kekalkan cap jari. Tapi, aku serahkan pada pengurusan parking ERL salak tinggi untuk ambil tindakan.

Harap-harap sesiapa yang selalu guna parking ERL Salak Tinggi, mohon check dulu tayar sebelum bergerak. Kemungkinan besar taktik ini akan diteruskan selagi mereka tak kantoi.

Hm, kenapalah kereta aku juga yang hampa target ni. Tengok kereta sebelah lain tenang je oi.

Sila viralkan untuk kesejahteraan tayar rakyat Malaysia.

Selamat berpuasa semua.
Makan duit dari hasil kesusahan orang lain.

Tak ada CCTV ke?

Kalau jumpa, bagi makan paku.

Kira halal sajalah.

Sumber : Wan Al-Ter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *