Lelaki Ini jumpa kucing di hutan, setelah dirawat ternyata kucing ini buat doktor haiwan Terkejut!! Memang Tak Sangka…

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Lelaki Ini jumpa kucing di hutan, setelah dirawat ternyata kucing ini buat doktor haiwan Terkejut!! Memang Tak Sangka…

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Kucing ialah haiwan yang sangat disayangi dan disukai oleh banyak orang. Banyak keluarga ada pelihara kucing di dalam rumah mereka dan buat mereka jadi seperti salah satu ahli keluarga di dalam rumah mereka. Ada orang pelihara kucing disebabkan kucing nampak sangat comel dan manja. Ini buat hati banyak orang cair dan sayang mereka cam sayang ahli keluarga mereka. Sifat kucing ini buat kucing sangat disukai oleh orang ramai.

Ada orang memelihara kucing disebabkan rumah mereka ada banyak tikus. Tikus yang banyak di dalam rumah memang ialah sesuatu perkara yang amat buat orang marah sebab tikus sering rosakkan banyak benda di dalam rumah. Tikus suka gigit baju, kain, makanan, kasut, sofa dan sebagainya. Oleh itu, mereka akan pelihara kucing di dalam rumah mereka sebab kucing sangat suka kejar tikus dan makan mereka. Lepas ada kucing di dalam rumah, memang tikus akan takut dah nak keluar. Kucing akan naik ke atas siling dan cari tikus yang ada kat sana.

Tapi tahuka anda, kucing pun ada banyak jenis. Cuba lihat dalam video di bawah. Ada seorang jumpa lelaki jumpa seekor kucing liar yang sangat cantik di dalam hutan, dan bawa dia pulang untuk dirawat. Setelah dirawat ternyata kucing ini buat doktor haiwan Terkejut!! Jom saksikan

Sila tonton video:

https://youtu.be/B7WUbwks8q0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *