Sedap betul budak ni nyanyi, berdiri bulu roma kalau dengar

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Terbaik lar budak ni. Memang sedap suara budak nie nyanyi, meremang bulu roma kalau dengar.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Kanak-kanak mula mengembangkan keupayaan untuk menyesuaikan pitch suara seawal satu tahun. Sama ada atau tidak mereka membangun keupayaan untuk menyanyikan lagu selaras bergantung hampir kepada persekitaran dan latihan mereka.

Sebagai contoh, jika seseorang dibesarkan di rumah di mana orang tidak menyanyi dan / atau menyanyi tidak digalakkan, mereka berada dalam keadaan yang teruk apabila ia membina keupayaan untuk menyamai pitch dengan cukup cepat untuk dapat menyanyi secara melodi.

Dalam erti kata lain, keupayaan untuk mendiskriminasi dan mereproduksi suara pitch dengan kelancaran dan kemudahan yang diperlukan untuk menyanyi sangat diterima, tetapi harus digalakkan sebagai sebahagian daripada keseluruhan proses pembangunan.

Amat menggalakkan ibu bapa untuk membantu anak anda mengembangkan kemampuannya untuk menyanyi. Sama ada nyanyian mereka boleh atau tidak akan mendarat di dalam keadaan profesional tidak penting.

Nyanyian adalah cara yang unik untuk memberi makan kepada jiwa manusia, dan anak anda mempunyai hak untuk menikmati hadiah itu dalam hidupnya.

Apa-apa pun, mari kita sama-sama saksikan video yang menarik di bawah nie. Amat tidak sangka budak perempuan nie dapat nyanyi lagu dengan suara yang begitu merdu.

Sila tonton video:

kredit : dharian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *