Duit hilang dalam akaun bank dalam pelbagai jumlah. orang ramai dinasihati supaya check akaun bank.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Viral di laman sosial apabila seoarang wanita memuatnaik luahan tentang akaun banknya yang dikatakan telah hilang rm4000 ringgit. Sebaik sahaja kejadian itu berlaku, mangsa cuba untuk berhubung dengan bank CIMB untuk mengadu mengenai status kehilangan wangnya namun jawapan yang diterima agak menghampakan apabila CIMB meminta supaya bersabar dalam tempoh 3 hari untuk mengetahui status wang tersebut.

Join Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Luahan Mangsa
Nowadays, pakai bank pun dah tak boleh percaya dah..huhu.. within 1week gone RM4000Lbih..
Bukan 400 bukan 40..meraung sekejap hakak..
Sebulan belanjaaa taw
Yang peliknya DIRECT DEBIT.. padahal tak swipe punnn..macam mana depa tolak without guna kad..

Bila kol cimb, dia kataa yang buat tu FB management bukan facebook taw ( tak pernah bt fb ads..ni xtahu la company scammer ke apa )..pastu depa kata nak clarify within 3days.. so ampaa simpan la duit selain cimb & maybank..ramai dh kena jugak maybank..
Harap cimb dapat refund balik duit hakak yaa ?

Ada ke yang pernah kena ??

Apabila diteliti di statement bank mangsa. kelihatan transaksi direct debit keluar di statement bank mangsa . Mangsa memberitahu bahawa beliau tidak pernah membuat transaksi yang demikian dan tidak pernah swipe kad di mana mana tempat. Netizen yang membaca posting berkenaan melemparkan pelbagai komen tentang hal kejadian . Banyak komen menyatakan mereka turut kehilangan wang dalam akaun mereka namun tiada usaha yang dilakukan oleh pihak bank untuk mengembalikan duit mereka.

Sebelum ini turut viral kes kehilangan wang dalam Maybank melibatkan bank Maybank dan bank Islam namun juga tiada jalan penyelesaian . Netizen dinasihatkan supaya lebih berhati hati kerana dilihat ramai netizen yang menghadapi masalah yang sama berikutan dengan kejadian tersebut .

 

Sumber: alerttvmalaysia.com

Add Comment