“DIA anugerah terindah dari Tuhan pada usia saya 59 tahun. Saya juga akan menjaganya sebaik mungkin,” kata Raja Pop, Datuk Jamal Abdillah.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Inilah ‘cinta hati’ saya…

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

“DIA anugerah terindah dari Tuhan pada usia saya 59 tahun. Saya juga akan menjaganya sebaik mungkin,” kata Raja Pop, Datuk Jamal Abdillah.

Menurut Jamal, dia percaya sudah sampai masanya memperkenalkan isterinya Zai Izzati Khiruddin, 24, kepada pihak media dan peminat selepas 11 bulan berkahwin.

“Buat apa nak sorok kerana kami sudah sah bernikah dan isteri saya juga sering menemani ke mana-mana majlis sekarang.

“Pada masa sama, isteri juga baru menyesuaikan diri dalam rumah tangga kerana perbezaan usia kami 35 tahun,” katanya.

Jamal berkata ketika ditemui pada majlis Luncheon With The Stars di Hotel Tenera, Bandar Baru Bangi, petang tadi.

Jamal berkata, dia dan Zai Izzati yang berasal dari Kulim, Kedah, berkenalan selama dua bulan sebelum mengambil keputusan berkahwin.

“Kami diperkenalkan oleh keluarga dan tidak kenal pun sebelum ini.

“Anak saya, Osama juga okay dengan Zai Izzati,” katanya.

Jamal bernikah dengan Zai Izzati pada 1 April 2017.

BIARPUN ramai yang sudah mengetahui tentang pernikahan Datuk Jamal Abdillah, 59 tahun, dan isteri barunya, Datin Zai Izzati Khiruddin, 24 tahun, namun baharu hari ini penyanyi “Kekasih Awal dan Akhir” ini memperkenalkan isterinya secara rasmi kepada umum.

Pernikahan Jamal dan Zai Izzati yang berasal dari Kulim, Kedah ini berlangsung di Ipoh, Perak pada 1 April, tahun lalu.

Jamal yang tampil di majlis sidang media mengumumkan persembahannya sempena Minggu Setiausaha Bersama Dayang Nurfaizah petang tadi turut mendedahkan dia dan isteri hanya berkenalan selama dua bulan sahaja sebelum mengambil keputusan untuk berkahwin.

“Urusan kahwin saya dan isteri dipermudahkan dan saya anggap ia sebagai anugerah dari Allah SWT pada saya.

“Saya dikurniakan isteri pada usia begini membuatkan saya amat menghargainya dan akan menjaganya sebaik yang mungkin meskipun jarak usia kami terlalu jauh,” katanya kepada media.

Berkongsi tentang ciri isteri yang membuatkan dia jatuh hati, kata penyanyi yang dikenali sebagai Raja Pop ini, keperibadian Izzati yang lembut membuatkan dia tertarik.

Perkahwinan ini merupakan kali keempat buat Jamal yang sebelum ini pernah berkahwin dengan Basariah Abdul Latiff, Noraina Mohd Yusof dan Fatimatuzahrah Samad.

Jamal mempunyai dua cahaya mata iaitu Osama Yamani, 17 tahun, daripada perkahwinan kedua dan Ahmad Zaki Yamani, 11 tahun, daripada perkahwinan ketiganya.

 

Sumber : hmetro.com.my / astroawani via mediajalanan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *