” Tiada Alkohol, Siapa yang tak datang je Kecoh” Hanya Cuba berdakwah di Zouk – Neelofa

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Kecoh apabila seorang pelakon, pengacara dan juga pengusaha tudung terkenal Neelofa telah melancarkan koleksi tudungnya di Zouk (kelab malam).Isu ini telah mengundang kemarahan netizen muslim dan juga bukan muslim.

Join Group Kami Sokong Ustaz Ebit Lew
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

 Apa yang membuatkan netizen bertambah marah adalah apabila Neelofa tidak mendengar teguran mana – mana pihak. Terbaru adalah apabila Neelofa mengeluarkan kenyataan mengenai isu zouk di Meletop.“Memang tidak ada sebotol pun minuman beralkohol yang orang boleh nampak. Malah, tidak ada juga orang menghisap rokok ketika majlis itu berlangsung”

“Siapa yang tak datang saja yang kecoh, tetapi orang yang ada di situ (pusat hiburan) tahu apa yang berlaku,” katanya kepada hos Nabil Ahmad dan Sherry Al Hadad.

Ada juga netizen bersetuju atau bersangka baik dengan tindakan Hajjah Neelofa ini.

“Neelofa buat event tudung dia kat Zouk sbb nak buktikan bahawa ramai melayu lepak sana.. dia cuba nak berdakwah tu… jangan kecam dia… takkan non muslim pakai tudung Neelofa… ”

Ada juga netizen mengatakan yang Neelofa menimbulkan isu Zouk ini bagi menenggelamkan persandingan Fazura dan Fattah Amin.

“Isu wedding fazura ngan ex bf ko tu pn x hbis lg! Dah kau saje bt kecoh kt Zouk nk bg tenggelam kisah dorang… kau jelessss kannnnn hhahahahh huru hara punya betina”

“Dia cuma x nak korang up lg citer Fattzura wedding fairy tales, com molot, honeymoon laaa, fattah berak tido makan, kentut sambil pegang tangan Jura 24/7 ,365 non stop! Dia nak korg selalu up post cite dia… tujerrr #ituponxtahuke????”

Ada juga netizen yang menyokong keputusan Fattah Amin berkahwin dengan Fazura.

“Apapun tahniah pada Fattah Amin.. u choose the right person to become ur wife.. tahniah”

“Dlm kepala fattah mesti dia terfikir.. Berkata cam ni “bodo juga ex aku ni. Ingat belajar tinggi cerdik. Selamat tak kawin ngan dia”

Add Comment