AJAIB! INILAH UBAT DIABETES CIPTAAN TUHAN PALING BERKESAN DI DUNIA! SEBARKAN AGAR LEBIH RAMAI DAPAT MANFAAT!

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Ajaib! Inilah Ubat DIABETES Ciptaan Tuhan Paling Berkesan Di Dunia! Sebarkan Agar Lebih Ramai Dapat Manfaat!

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Ibu menanggung derita diabetes atau kelebihan gula dalam darah sampai bila tubuh luka jadi akan SUSAH UNTUK SEMBUH.

kerana ibu saya juga str0ke dan hampir semua badan sukar digerakkan hingga selama seharian hanya tidur / berbaring sahaja.

Sudah sejak mula setahun waktu itu pinggul ibu terluka (mungkin saja biasanya terlentang) luka itu buat l0bang dipinggul hingga mengeluarkan d4r4h dan kemudian bernanah dan bu “suk. Luka itu mula melebar dan buat l0b4ng sana sini sampai luka itu kelihatan demikian kritikal .. serta menyebabkan b4u bus “uk (tidak perlu saya tunjukkan fotonya karna menjijikkan)

Sebaik pulang dr malaysia saya berusaha berunding dengan doktor mengenai luka itu, serta doktor berkata bila sisi badan telah mula mem bu “suk mesti di p0t0ng agar tidak melebar kemana mana. Saya telah cuba pelbagai langkah namun luka itu tidak kunjung sembuh

Lalu ada seseorang rekanan yang mengesyorkan untuk minum rebusan daun talok / kersen / siri, dan saya putuskan untuk cubalah ..

Awal minum daun itu ibu saya demam dan luka mengeluarkan nanah banyakkkkkk sampai perlu saya ubah pembalut demikian kali, sesudah dua hari minum .. luka itu tak mengeluarkan nanah lagi serta mula keluar darah merah dan hari lalu seperti ada daging yang tumbuh menutupi luka.

Luka itu mulai lebih baik serta tidak mengeluarkan darah atau nanah lagi, kurun masa sebulan .. luka mula kering. Serta luka kecil mula tertutup, luka besar mula mengecut.

Sampai sekarang ini tetap masih saya minum kan .. namun daunnya tidak saya rebus namun saya keringkan dan saya s. e. d. u. h seperti buat teh hijau. Satu gelas diminum 2 x sehari.

Sumber : nasihatkini7887

.

11 Orang Paling Kaya Di Malaysia, Jom Tengok Ranking Terkini, Anda Pasti Terkejut!

orang terkaya malaysia 2017

Pada zaman sekarang, kekayaan diukur dengan sesiapa sahaja yang mempunyai duit dan aset paling banyak. Mari kita lihat siapa 11 orang yang terkaya di Malaysia. Ini merupakan senarai terkini yang dikemaskini setelah kesemua duit dan aset dinilai semula

11. Syed Mokhtar Al-Bukhary

syed mokhtar al bukhary melayu terkaya di malaysia

Satu-satunya orang terkaya yang berasal dari kaum melayu. Aset beliau meningkat daripada RM6 billion kepada RM7.6 billion pada tahun 2017. Tan Sri Syed Mokhtar memiliki banyak perniagaan dalam berbagai-bagai sektor

Selain itu, beliau juga memiliki Albukhary Foundation iaitu satu NGO yang memfokuskan kepada pembangunan sosial masyarakat. Banyak sumbangan yang telah beliau lakukan kepada masyarakat dalam bahagian sosial.

10. Tiong Hiew Keng

tiong hiew keng manusia paling kaya di malaysia

Aset beliau meningkat daripada RM4.2 billion kepada RM8.4 billion pada tahun 2017. Tan Sri Tiong Hiew Keng amat dikenali dalam sektor pembalakan kerana beliau juga adalah pengasas Syarikat Timbunan Hijau iaitu syarikat pembalakan yang amat terkenal di Malaysia.

Beliau juga dinamakan dalam Forbes sebagai orang ke 840 terkaya di seluruh dunia dengan aset yang beliau miliki. Selain itu, beliau juga bergiat dalam bidang politik melalui Parti Demokratik Progresif Sarawak

9. Lau Cho Kun

lau cho kun most richest man in malaysia

Tan Sri Lau Cho Kun sangat giat berniaga dalam sektor minyak kelapa sawit dan juga sektor hartanah. Kekayaannya meningkat daripada RM6.5 billion kepada RM9.2 billion pada tahun 2017. Kebanyakkan perniagaan beliau memfokuskan ke bahagian hartanah.

sumber: https://www.forbes.com/profile/lau-cho-kun/

8. Yeoh Tiong Lay

yeoh tiong lay kaya malaysia

Tan Sri Yeoh Tiong Lay merupakan pengerusi kepada YTL Corporation iaitu syarikat yang mengendali perniagaan bagi sektor teknologi, hotel, pembinaan dan pembangunan tanah. Asetnya berkurang daripada RM9.5 billion kepada RM8.9 billion pada tahun 2017 tetapi masih kekal di tempat ke-8 bagi orang terkaya di Malaysia.

7. Lim Kok Thay

lim kok thay senarai orang kaya malaysia

Tan Sri Dato’ Seri Lim Kok Thay mempunyai aset bernilai RM18.8 billion pada tahun 2017 walaupun tahun sebelumnya beliau mempunyai aset yang lebih tinggi bernilai RM19.1 billion. Keuntungannya banyak diraih daripada perniagaan berasaskan perjudian terutamanya kasino.

6. Lee Shin Cheng

lee shin cheng individu kaya di malaysia

Aset Tan Sri Dato’ Lee Shin Cheng meningkat daripada RM19.4 billion kepada RM19.8 billion pada tahun 2017 daripada tahun sebelumnya. Beliau bergiat aktif dalam perniagaan dalam sektor minyak sawit dan hartanah.

Beliau juga merupakan Pengerusi Eksekutif bagi IOI Group iaitu syarikat yang disenaraikan dalam Bursa Saham Malaysia.

5. Teh Hong Piow

teh hong piow individu paling kaya di malaysia

Tan Sri Dato’ Seri Dr. Teh Hong Piow merupakan pengasas dan juga pengerusi bagi Syarikat Public Bank Berhad di Malaysia. Aset beliau bernilai RM20 billion meningkat sebanyak 400 juta berbanding tahun sebelumnya.

Walaupun beliau sangat kaya dan disenaraikan antara orang paling kaya di Malaysia, beliau sebenarnya dilahirkan di Singapura. Umurnya sudah meningkat 87 tahun dan masih lagi bergiat aktif dalam sektor perbankan.

4. Ananda Krishnan

ananda krishnan orang paling kaya di malaysia

Beliau antara orang yang sangat dikenali di Malaysia kerana sumbangannya dalam bahagian telekomunikasi. Aset Tan Sri T. Ananda Krishnan jatuh mendadak pada tahun 2017 jika dibandingkan dengan tahun 2016.

Aset beliau pada awalnya bernilai RM31.2 billion tapi turun kepada RM27.4 billion pada tahun 2017. Beliau amat dikenali kerana perniagaan telekomunikasi termasuk Maxis dan Astro yang berada di Malaysia.

3. Quek Leng Chan

quek leng chan individu terkaya di malaysia

Hartawan ini dilahirkan di Singapura tetapi kekayaannya di Malaysia meningkat sehingga RM28.7 billion jika dibandingkan dengan tahun sebelumnya sebanyak RM22.3 billion. Peningkatan ini menyebabkan beliau mengatasi Tan Sri Ananda Krishnan dalam senarai orang terkaya.

2. Robert Kuok

robert kuok orang terkaya di malaysia

Tan Sri Robert Kuok merupakan anak kelahiran Johor yang mempunyai perniagaan dalam sektor minyak sawit, hartanah dan servis penghantaran melalui perkapalan. Pengerusi Shangri-la Hotels dan Resort Chains ini lebih dikenali sebagai “Raja Gula” dan “Raja Minyak Masak”.

Asetnya mencecah sehingga RM48.1 billion pada tahun 2017 dan menjadikan beliau orang yang memiliki wang paling banyak di Malaysia. Bayangkan apa boleh dibeli dengan wang sebanyak itu. Penulis sendiri tidak tahu apa nak dibuat dengan duit sebanyak ini.

1. Orang yang bangun untuk solat sunat subuh

solat sunat subuh pun kaya seisis dunia

“Dua rakaat sunat fajar (sebelum solat fardhu subuh) lebih baik daripada dunia seisinya.” HR Muslim

Orang ini walaupun duitnya tidak sampai billion tetapi dialah orang yang paling kaya. Kekayaan dimilikinya tidak berbentuk wang tetapi kebahagiaan. Kekayaan dunia tidak boleh dibawa ke mati tetapi siapa yang bangun untuk solat sunat subuh boleh mendapat kebahagiaan dunia dan akhirat.

 

Nota: Aset yang dimiliki boleh berubah dari semasa ke semasa bergantung kepada nilai aset tersebut. Semua maklumat dikemaskini oleh laman web Forbes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *