[5 Foto] Hati-Hati Minum Milo…. Cuba Check Dan Pastikan Milo Yang Anda Beli Original Bukan Tiruan

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

KUALA LUMPUR: Milo Malaysia mengeluarkan satu gambar untuk membantu pengguna membezakan pek produk Milo yang asli dengan yang tiruan.

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew

Gambar yang dikongsi melalui akaun rasmi Milo Malaysia dan turut dikongsi di akaun Facebook Nestle menampilkan dua bungkusan Milo.

“Pek Milo asal dibungkus dan dipotong oleh mesin. Oleh itu, bahagian atas bungkusan tersebut tidak mempunyai gerigi yang jelas atau sempurna,” kata syarikat itu.

Perbezaan produk Milo asli (kiri) dan tiruan (kanan)

Perbezaan produk Milo asli (kiri) dan tiruan (kanan). -Gambar: Facebook/Milo Malaysia

Memetik laporan Sinar Harian, pada Jumaat Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan Negeri Sembilan (KPDNKK), berjaya merampas produk minuman Milo tiruan dengan nilai rampasan RM250,000 dalam serbuan yang dilakukan di sebuah taman perumahan mewah di Mantin, Negeri Sembilan.

Menurut Ketua Pegawai Penguatkuasa KPDNKK negeri, Saifulbahri Abdul Kadir, produk tiruan itu dikesan melalui aduan orang awam yang mencurigai aktiviti tersebut.

“Hasil pemeriksaan kita dapati terdapat sebanyak 225 bungkusan yang berisi Milo tiruan disimpan di dalam sebuah bilik.

“Kita percaya bungkusan berjenama Milo itu sedia untuk dipasarkan di sekitar negeri ini dan kawasan berhampiran,” katanya.

sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *