MACAM TIDAK PERCAYA! BIAR BETUL DAUN NI…DALAM 15 MINIT SAHAJA.. KOLESTROL ANDA TURUN MENDADAK 100% DIABIETES SEMBUH, JANTUNG SEMPUT HABIS DI TOLAK KELUAR..

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

MACAM TIDAK PERCAYA! BIAR BETUL DAUN NI…DALAM 15 MINIT SAHAJA.. KOLESTROL ANDA TURUN MENDADAK 100% DIABIETES SEMBUH, JANTUNG SEMPUT HABIS DI TOLAK KELUAR..

Join Group Koleksi Kata Hikmah
Kami Sokong Ustaz Ebit Lew


Menurut dia daun kersen demikian ampuh mengobati penyakit ibunya. Beliau membagikan ilmunya tentang ukuran yang disajikan yaitu 10 lembar daun kersen sampai air jadi kuning lalu diminum keseharian. Jangan sampai berhenti

terlebih dulu rasakan pergantian. Selain air rebusan daun kersen dapatlah dikeringkan atau dijemur waktu lalu di seduh seperti teh.

Selain manfaat daun kersen sebagai obat diabetes kenyataannya manfaat lain dari daun kersen yakni mencegah perubahan tumor dan mencegah perad4ngan serta inflamasi serta jadi antiseptik terbaik.

Manfaat lain yakni dapat melindungi manfaat otot jantung. Satu penelitian telah dibuktikan apabila daun kersen demikian bekerja aktif membuat perlindungan manfaat 0t0t jantung. Cukup meminum air rebusan dengan cara teratur jadi jantung saudara akan terlindungi dari rusaknya karena racun yang masuk pada badan.

Kolesterol tinggi juga satu di antara penyakit yang dapat pulih oleh daun kersen. Cukup meminum air rebusan 3 gelas sehari kolesterol insya allah akan turun. Dengan mengkonsumsi 9 buah kersen setiap hari badan akan lepas dari penyakit asam urat. Buah kersen bisa menjadikan pengganti buah apel.

Bagaimana? Apabila Anda maupun keluarga atau tetangganya ada yang menanggung derita satu di antara penyakit diatas jadi daun kersen mesti dicoba. Tidak ada biaya mahal pakai alam untuk mengobati penyakit kita. Sebarkan informasi utama ini. Mudah-mudahan bermanfaat, Apabila belum tau gejala apa saja yang muncul baca artikel yang berjudul Cermati Tanda-tanda Diabetes Melitus Tersebut Ini..

Bila anda tidak peroleh daun kersen, dapatlah Daun Ubi Jalar sebagai obat untuk Diabetes Mellitus atau menurunkan Kolesterol Tinggi

…………………………………………

CARA REBUS TELUR SUPAYA SENANG DIKUPAS, LICIN & CANTIK, MUNGKIN RAMAI LAGI KAUM IBU YANG BELUM TAHU

Bagi sesiapa saja untuk merebus telur adalah perkara yang teramat senang di dunia malah budak sekolah juga boleh melakukannya dengan memasukkan air dan telur, siap.

Tetapi, untuk mendapatkan telur yang telah direbus itu senang dan mudah ketika mengupas kulitnya agak kelihatan cantik dan licin adalah sesuatu yang amat sukar untuk dilakukan oleh ramai orang.

Mungkin tidak ramai yang tahu tentang bagaimana untuk merebus telur dengan mendapatkan kupasan yang cantik dan menarik agar tidak rosak kejadiannya.

 

Petua dan tips agar telur rebus jadi cantik dan elok dari perkongsian Puan Waheeda Basiron ini pasti akan membantu anda semua terutamanya kaum ibu. Jom ikuti perkongsian menarik dari beliau;

“Hari ini kekda taknak share resepi. Nak share tip cara rebus telur supaya mudah untuk kupas tanpa cacat cela.
Mudah je”.

Bahan-Bahan:

Telur
1 sudu besar minyak masak
1 sudu besar garam
Air secukupnya

Cara Membuat:

1.Basuh telur bersih2 dan masukkan terus dalam periuk dan tambah air.Tak perlu air mendidih baru nak masuk telur ye.

2.Masukkan sesudu garam.

3.Kemudian masukkan sesudu minyak masak.

4.Rebus lebih kurang 15-20 minit/ sehingga air menggelegak.

5.Rendamkan dalam air biasa sekejap untuk hilangkan panas dan boleh terus kupas.

SIAP!

Semoga bermanfaat dan selamat mencuba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *